Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Helmondse binnenstad leeggeveegd

dec 6, 2021
Helmondse veegactie

Helmond – Drie aanhoudingen voor de handel in en bezit van verdovende middelen. Dat was het meest opvallende resultaat van een integrale actie op 2 december in de binnenstad van Helmond. Tijdens deze actie werkten Politie, OM, Gemeente Helmond, veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost en Senzer samen met een gezamenlijke ambitie: het creëren van een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties zoals deze die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel hiervan.

Handel/bezit van drugs en illegaal gokken

Dat deze actie loont, dat bleek wel bij een inval in een horecazaak. Daar hield de politie de eigenaar aan voor  handel in verdovende middelen. Ook werden er twee klanten aangehouden voor bezit en handel in verdovende middelen. Er werd een handelshoeveelheid cocaïne en hasj, een voertuig, een geldbedrag en gegevensdragers in beslag genomen. Een van de klanten bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven.

Verkeersovertredingen en bekeuringen

Tijdens een verkeerscontrole schreef de politie bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. Zo is er een persoon beboet voor een wheelie op een vluchtheuvel, een persoon voor het niet hebben van een rijbewijs en een ander voor het gebruik van een mobiel telefoon. Van een persoon is zijn bromfiets in beslag genomen.

Bron en foto: politie.nl