Hoe eet je truffels of paddo’s?

Psychedelische paddenstoelen en truffels met psilocybine zijn één van de oudste en veiligste traditionele medicijnen en ze worden al eeuwenlang in veel landen over de hele wereld gebruikt.

De therapeutische en spirituele toepassingen van truffels en paddenstoelen maken het zo’n belangrijk hulpmiddel voor groei en genezing.

Meer dan 200 soorten

Ze zijn niet allemaal even bekend bij het grote publiek. Maar er zijn meer dan 200 soorten paddestoelen en/of truffels die psilocybine en psilocine bevatten. Ze groeien op natuurlijke wijze in vele delen van de wereld. De consumptie van truffels of paddestoelen is niet verslavend en ze worden minder actief bij herhaald gebruik op korte termijn. Ze hebben geen overdosis risico. Veel deskundigen beschouwen ze als de veiligste beschikbare psychoactieve stoffen (veiliger dan tabak, alcohol en antidepressiva).

Voor je gebruikt

Uit een recent artikel in de New York Times:

Twee weken na Sakuda’s psilocybine-sessie, bereikte Grob de depressie- en angstevaluaties opnieuw. Al met al ontdekte hij dat hun scores op de angstschaal op één en drie maanden na de behandeling “een aanhoudende vermindering van angst toonden”, zo schreven de onderzoekers in The Archives of General Psychiatry. Ze vonden ook dat de scores van hun proefpersonen op de Beck Depression Inventory aanzienlijk daalden tijdens de follow-up van zes maanden.

Dosering van paddo’s of truffels

De sterkte van paddenstoelen of truffels kan enigszins per soort variëren, omdat je de paddenstoelen zelf consumeert, niet alleen de actieve middelen. Verschillende soorten hebben verschillende sterktes en de potentie kan in de loop van de tijd enigszins afnemen. De meest voorkomende variëteit aan paddo’s die beschikbaar is, is psilocybe cubensis, wat een tamelijk sterke soort is. Een typische dosis recent gedroogde psilocybe cubensis paddo’s is ongeveer 3,5 gram.

Overdosis onmogelijk

Het is niet mogelijk om een ​​overdosis te nemen van paddo’s of truffels. Het nemen van een dosis die anders is dan verwacht, kan echter wel een vervelende tijdelijke angst veroorzaken. Interessant is dat dit kan gebeuren als de dosis kleiner is dan verwacht, evenals als deze groter is.

Sterker nog, sommige therapeuten bevelen aan te beginnen met een vrij sterke dosis paddenstoelen. Dit brengt mensen snel voorbij hun eigen psychologische kaders en in een meer spirituele toestand, waardoor angst wordt omzeild. Ander onderzoek heeft gesuggereerd dat het starten met een kleine initiële dosis en het toenemen in opeenvolgende sessies potentiële angst vermindert.

Niet verslavend

Paddestoelen zijn niet verslavend en worden veel minder effectief als ze in een korte tijd herhaaldelijk worden genomen, terwijl je lichaam zich aanpast. Dit maakt overgebruik minder waarschijnlijk.

Paddestoelen nemen

 • STAP EEN
  Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt gereserveerd in een comfortabele omgeving. Paddestoelen duren meestal ongeveer 4-5 uur, waarbij de piek ongeveer twee uur aanhoudt, beginnend 30-60 minuten na inname. Na ongeveer 2-3 uur zul je merken dat er een zachte daling is van het effect. Zorg dat je ruim van tevoren iets eet, want tijdens je trip zul je waarschijnlijk geen honger hebben,
 • TWEE
  Zorg dat je de juiste dosis bij de hand hebt. Veel mensen vinden dat paddestoelen de eerste 60-90 minuten van hun ervaring maagklachten kunnen veroorzaken, wat kan leiden tot afleiding. De paddo’s (of truffels) in thee nemen vermindert dit effect – hak de paddo’s of truffels goed fijn, kook ze 20 minuten en drink de vloeistof (de overblijvende paddenstoelen zullen ook nog steeds actief zijn, maar zwakken af). Met thee voel je de effecten sneller en kun je ook sneller in je trip komen.
 • DRIE
  Eet of drink de dosis. Als je de paddo’s of truffels eet en de smaak niet lekker vindt, kun je ze kauwen met pindakaas of met wat chocoladevla bijvoorbeeld.
 • VIER
  Als je eenmaal de champignons hebt genomen, heb je ongeveer 30-60 minuten voordat de effecten sterk zijn. Dit is nog een kans om ervoor te zorgen dat je het jezelf optimaal comfortabel maakt en spullen kunt pakken die je bij de hand wilt hebben gedurende de trip. Tip: hou in elk geval pen en papier zodat je eventuele hersenspinsels of ervaringen op kunt schrijven. Als je geïnteresseerd bent in het aanpakken van bepaalde emotionele of psychologische uitdagingen in je leven, wil je misschien een lijst maken van zaken waar je tijdens de ervaring aan wilt denken. Je kunt het dan later nog eens op je gemak nalezen.
 • VIJF
  Als de effecten zich beginnen voor te doen, zul je een verandering in je waarneming van de wereld gaan merken. Mogelijk zie je enkele kleine veranderingen in je visuele waarneming – subtiele regenbooghalven rond lichten, sporen achter bewegende objecten, geometrische patronen wanneer je ogen gesloten zijn. Deze effecten kunnen leuk zijn om naar te kijken, maar laat ze niet te veel afleiden van het denken aan jezelf, je leven en je perceptie van de wereld. Als je gekozen hebt voor muziek tijdens je trip dan zul je de geluiden anders ervaren en meer horen dan je nuchter gewend bent.
 • ZES
  Zodra de paddenstoelen volledig zijn gebruikt (60-90 minuten nadat je ze hebt genomen), merk je dat je gedachten en emoties anders aanvoelen. Hoewel de effecten van persoon tot persoon en van moment tot moment sterk kunnen verschillen, zal je waarschijnlijk het volgende voelen: een gevoel van verwondering en vreugde, openheid voor gedachten en gevoelens die je in het dagelijks leven waarschijnlijk vermijdt, een gevoel van vrede, een gevoel van verbinding met de wereld, duidelijkheid over relaties en mensen in je leven, eenheid met het universum, opwinding en vreugde, sterke emoties. Paddenstoelen laten over het algemeen mentale grenzen vervagen, maken het gemakkelijker om gedachten en emoties te voelen en je volledig te laten onderdompelen in een idee of gevoel. Dit kan soms krachtig zijn, je kunt heel gelukkig of heel verdrietig worden, erg bedachtzaam of gefrustreerd of bezig met een idee. Van paddenstoelen is aangetoond dat ze het probleemoplossend vermogen van bèta- en techniek professionals vergroten, gezien het vermogen om diepe onderdompeling in een gedachte mogelijk te maken met verhoogde creativiteit en openheid voor nieuwe manieren om een ​​probleem aan te pakken. Het is belangrijk om twee dingen te onthouden als zijnde je paddenstoel-ervaring: 1. blijf open voor je gevoelens en laat ze door je heen stromen 2. als je het gevoel hebt vast te zitten in een idee of een trieste emotie, begin dan te denken aan iets positiefs en je zult merk op dat je humeur verandert. Het aantrekken van positieve muziek of een geruststellende film kan ook helpen als je enige angst hebt. Ook een sitter (iemand die zelf niets neemt) kan je gerust stellen indien nodig.
 • ZEVEN
  Terwijl je dit proces ervaart, probeer zo open te blijven staan ​​voor je gevoelens en ideeën als je kunt. Als je depressief of gestresst of angstig bent geweest, zul je merken dat je die gevoelens nog steeds intens kunt voelen en dat ze heel meeslepend kunnen zijn. Je zult echter ook merken dat er zelfs in de moeilijkste gevoelens een zekere zachtheid aanwezig is – je kunt nog steeds last hebben van een probleem in je leven, maar je zult ook in staat zijn om het probleem met meer openheid en de angst te bekijken dat je associeert met dat probleem zal veel worden verminderd. Hoe meer je open kunt blijven staan ​​voor zelfs de meest uitdagende gevoelens, des te zinvoller en effectiever de ervaring zal zijn. De ingewikkeldste problemen hebben dankzij paddo of truffel trips een oplossing gevonden, of daartoe de aanleiding gegeven. Als je nadenkt over moeilijkheden in je leven of dingen die hebben geleid tot angst en depressie, probeer nieuwe manieren te vinden om die gevoelens en kansen te benaderen om op een nieuwe manier naar die uitdagingen te komen. Je zult merken dat als je gewoon tijd besteedt aan het nadenken over uitdagingen in je leven, je die herinneringen en ideeën kunt opslaan zonder al te veel stress en angst.
 • ACHT
  Vergeet niet om wat tijd te besteden aan ontspanning. Het is de moeite waard enige tijd te nemen om te ontspannen (muziek luisteren) en aanwezig te zijn met de ervaring zonder specifieke doelen. Het geeft je niet alleen verlichting en ontspanning, maar je zult ook merken dat belangrijke inzichten ontstaan ​​over zaken waarvan je niet eens verwachtte erover na te denken.
 • NEGEN
  Aangezien de effecten van paddenstoelen vervagen, zal je een paar uur lang geleidelijk de intensiteit van de gevoelens verminderen. Dit kan een goed moment zijn om over je ervaringen te schrijven of met een vriend of geliefde te praten over wat je hebt meegemaakt. Geleidelijk aan zul je je normale zelf weer gaan voelen, en dit kan soms leiden tot een beetje teleurstelling als je typische mentale gewoonten beginnen op te duiken. Als je naar zo’n vrije ruimte gaat en dan bij jezelf terugkomt, kan je verlangen naar altijd zo vrij blijven. een trip kan je goed helpen bij een positievere blik op het leven en de mensen om je heen. Maar als je nadenkt over je ervaring en de ideeën en gevoelens die je had, zul je beseffen dat zoveel van die vrijheid en openheid nog steeds bij je is. Neem even de tijd om na te denken over wat er is gebeurd en om jezelf eraan te herinneren dat een deel van die openheid deel uitmaakt van je dagelijkse leven.

Na de trip

Het is heel typerend dat mensen zich heel vrij en open voelen in de dagen na een paddenstoelen- of truffel ervaring. Probeer de volgende dag een goede nachtrust te krijgen en misschien voel je je de volgende dag een beetje moe.

Een nawee kan veel later nog komen

De meeste mensen merken dat ze een nawee hebben van hun paddenstoelenervaring die dagen of weken kan duren, waardoor ze hun humeur en vooruitzichten verbeteren en ze open houden voor anderen. Ideeën en problemen die je tijdens de ervaring hebt onderzocht, hebben nieuwe duidelijkheid voor hen. Emotioneel moeilijke onderwerpen, herinneringen en ervaringen zullen waarschijnlijk veel veiliger aanvoelen en zullen minder angst oproepen wanneer je ze herinnert. Je voelt je waarschijnlijk beter in staat om uitdagende emotionele ervaringen in je leven aan te pakken.

Jarenlang plezier

Dit soort positieve effecten van paddenstoelen kunnen jaren duren, zelfs van slechts een enkele ervaring. In een recente studie in het Johns Hopkins Medical Center zei een ongelooflijke 94% van de deelnemers die een enkele dosis paddenstoelen hadden, dat het “een van de top vijf van meest betekenisvolle ervaringen in hun leven was”. Een andere studie vond langdurige veranderingen in openheid meer dan een jaar na een enkele paddestoel-dosis.

Veel plezier met je truffels of paddo’s!

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.