Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoe rol je een joint?

okt 23, 2020
Jointde perfecte joint

De joint. Bekend van telvisie en in de coffeeshop, maar ook thuis op de bank of onder een boom in het park. Het is de meest iconische manier om cannabis te consumeren. 

Leren draaien

Elke cannabis roker, blower, stoner, zou moeten leren hoe hij een joint moet draaien. Er zijn talloze meningen over de verschillende manieren om er een te rollen, maar wat je ook doet, zorg ervoor dat je creatie soepel en gelijkmatig brandt. Alleen dan kan je optimaal genieten van je ‘jonko’.

Hoeveel wiet zit er in een joint?

Als je nog een beginner bent, dan raden we aan om 1/2 gram wiet en normale vloei of 1 1/4 maat vloei te gebruiken. Dit is een goede hoeveelheid wiet voor de meeste mensen en als je aan de voorzichtige kant begint, wordt het rollen van de joint beter beheersbaar.

Ter referentie: de meeste prerolls die je in de coffeeshop koopt, zijn een volledige gram, hoewel sommige verkrijgbaar zijn in 2-packs van halve grammen.

Als je goed wordt in het rollen, kun je overstappen op King-size vloei en joint-grammen en daarmee je rookcirkel vergroten.

Stapsgewijze handleiding voor het rollen van de perfecte joint (met of zonder filter)

Om je te helpen je eigen vaardigheden aan te scherpen, hebben we een eenvoudige handleiding in zeven stappen opgesteld over de gemakkelijkste manier om een ​​klassieke kegel te rollen, zelfs voor beginners. Binnen no-time rol je een perfecte joint.

Begin met het verzamelen van de onmisbare benodigdheden:

  • Cannabissoort naar keuze
  • Vloeipapier
  • Tip
  • Cannabis grinder

Stap 1: Maal de cannabis

Verkruimel je cannabis door het te breken. Als je cannabis goed gedroogd is, zou hij gemakkelijk afgebroken moeten worden. Een grinder zorgt ervoor dat je hand niet plakkerig wordt en zo aan het jointpapier blijft plakken.

Als je geen grinder hebt, kun je het kruid met de hand of met een schaar fijnmalen, of een aantal andere afbraakmethoden gebruiken.

Stap 2: Maak een filter

Maak een tipje, ook wel een filter genoemd. Je kunt van bijna alles een filter maken, maar dun karton of visitekaartjes zijn solide to go items. Bij sommige vloei worden tipjes al meegeleverd.

Begin met een paar “accordeon” -plooien aan het uiteinde van het karton en rol het materiaal vervolgens op tot de gewenste dikte van je joint. De filter is niet absoluut noodzakelijk, maar het helpt wel om te voorkomen dat je mengsel uit het uiteinde of in je mond valt terwijl je rookt. Het voegt ook wat stabiliteit toe aan de joint en zorgt ervoor dat je van elk stukje cannabis kunt genieten zonder je vingertoppen te verbranden.

Stap 3: Vul de joint met wiet

Vul het papier met het mengsel en de tip (als je er een hebt gemaakt). Zodra het papier de juiste hoeveelheid mengsel heeft (meestal een halve gram tot een gram volstaat), kun je beginnen met het vormen en vormen van het geheel met je vingers.

Een korte opmerking over papieren: er zijn veel verschillende soorten en smaken jointpapieren beschikbaar. Veel mensen geven de voorkeur aan hennep papier, omdat het dun maar sterk is en gelijkmatig verbrandt zonder de smaak van je wiet te beïnvloeden.

joint

Stap 4: Rol het papier

Als je je joint eenmaal hebt gevuld en gevormd, is het tijd om hem te rollen. Knijp het papier tussen je vingertoppen en rol het heen en weer tussen je vingertoppen om de cannabis in zijn uiteindelijke kegelvorm te pakken.

Stap 5: Rol de joint

Deze stap kan de kwaliteit van je joint maken of breken. Stop de niet-gelijmde kant van het papier in de rol, rol het op en gebruik de gelijmde rand om een ​​uiteinde van het papier vast te kleven, met een klein beetje vocht.

Pro-tip: begin met de kant van de tip, omdat deze kan helpen het papier te geleiden terwijl het om zichzelf heen rolt.

Zodra het papier aan één uiteinde is vastgeplakt, kan je de rest van de naad naar beneden werken door de voeg tot het einde in te stoppen en af ​​te dichten.

Stap 6: Maak je joint af

Pak ten slotte het uiteinde van je joint in om een ​​gelijkmatige verbranding te garanderen. Een pen is geweldig, maar je kunt bijna alles gebruiken. Er zijn ook hulpjes zoals een jointroller verkrijgbaar.

Enkele goede opties als je onderweg bent: de punt van je schoenveter, het trekkoord van je hoodie of een kleine stok. Als je niet van plan bent om je joint meteen aan te steken, wil je misschien de punt met een draai sluiten.

Stap 7: Geniet (en innoveer!)

Geniet!

Andere manieren om een ​​joint te draaien

Er zijn oneindig veel manieren om een ​​joint te draaien. Je kunt ze groot of klein rollen. Wees creatief! Sommige mensen hebben zelfs het rollen van joint omgetoverd tot een ware art, door hun cannabis te rollen tot een unieke mix van functionele origami.

Pro tips

We weten dat er veel pro’s meelezen. Vanzelfsprekend hebben jullie ook nog tips die andere lezers op gang kunnen helpen om de perfecte joint te draaien. Plaats ze gerust in de comments. Peace.