Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Cursus seals vouwen, hoe vouw je je eigen seals?

apr 6, 2021
Seals Scarface

updated 18-10-2023, vouwen

Als je een poeder droog en makkelijk wilt vervoeren in een verpakking die vetvrij is en bovendien zeer plat waardoor beschadigen vrijwel onmogelijk is, dan kies je voor een envelopje. Maar hoe moet je zo’n kabouterpost envelop vouwen? Wapwinkel helpt waar nodig.

Maten van seals

Zo’n envelopje wordt gemaakt van seals, vetvrij en onscheurbaar papier. Het is gewoon een vierkant papiertje dat verkrijgbaar is in twee verschillende maten. De kleinste is 6,5 x 6,5 cm en is na het juist vouwen een envelopje geworden waarin ongeveer 0,5 gram poeder past. De grotere seals hebben een afmeting van 9,5 x 9,5 cm en dat maakt ze goed gevouwen geschikt als een envelopje waarin 1 gram met poeder past.

Seal vouwen
Seal vouwen

Vouwen van seals

Het vouwen van de seals op een dusdanige manier dat er uiteindelijk een envelopje overblijft is niet zo moeilijk als het lijkt. En als je het eenmaal onder de knie hebt, dan is het net als met zwemmen of fietsen; je verleert het nooit meer.

seals vouwen

Kabouterpost

Omdat er na het vouwen een klein envelopje ontstaat, worden de gevouwen seals ook wel eens kabouterpost genoemd.

Seal vouwen
Vouwen van seals

Vouwen doe je zo

Je neemt de seal, groot of klein dat maakt niets uit, en vouwt deze als eerste over de diagonale lijn dubbel. Nu vouw je de beide punten van de ontstane driehoek naar elkaar toe. Nu vouw je het geheel dubbel op de manier waarop de driehoekige punt er boven uit blijft steken. Die punt steek je tussen de twee blaadjes en je envelop is klaar.

Seal vouwen
Kabouterpost vouw je zo

Seals kopen

Seals zijn verkrijgbaar met enorm veel verschillende prints. Zo kan je de afbeelding kiezen die perfect bij jou past. Maar er zijn ook seals die zwart zijn van kleur en natuurlijk zijn er nog verschillende afmetingen. Keuze genoeg dus.

Vouwen met vouw handleiding

Alle seals worden altijd geleverd met een vouw handleiding en de meeste seals zijn bedrukt met handige hulplijnen die je kunt gebruiken om je eigen envelopjes te vouwen.

Sealtjes vouwen is eignelijk kinderlijk eenvoudig. Het is net als met zwemmen; als je het eenmaal kunt dan verleer je het nooit meer

Mini seals

Voor mini seals, waar ongeveer een halve gram poeder in past, volg je precies dezelfde instructies als voor de grote seals. De blaadjes zijn immers ook vierkant en dan is de procedure om ze te vouwen exact hetzelfde. Dus groot, middel of klein maakt echt niets uit, met deze instructies vouw je ze allemaal eenvoudig tot een envelopje.

Waterafstotende seals

De meeste seals zijn watervast of waterafstotend en ook nog eens verkrijgbaar in het zwart zodat je je poedertjes er goed op ziet liggen. Alle merken zoals Pony Pak, Paco Seals, Colombian, Snow Seals, Space Pack en Scarface zijn bij ons altijd op voorraad dus vandaag besteld is morgen in huis.

  • waterbestendig
  • geven niet af
  • hebben een constant gewicht
  • verpakt in een handig doosje

Seals laten bedrukken

Er zijn veel verschillende seals verkrijgbaar, allemaal met een spannende of herkenbare opdruk. Maar wat als jouw favoriete opdruk er niet bij staat, of als je je écht wilt onderscheiden? Dan laat je je eigen seals bedrukken. Jouw eigen logo of je eigen tekst op seals, hoe gaaf is dat.

Bedrukking

We hebben template bestanden met de vouwlijnen, jij laat daarbij je eigen logo en/of tekst drukken in één kleur, enkelzijdig. Het voorblad van jouw bedrukte seals kan apart bedrukt worden als extra.

Aanleveren, klaar

Je kunt de seals in deze rubriek bestellen, je bestand in .ai of .pdf nasturen en wij gaan voor je aan de slag. De doorlooptijd bedraagt ongeveer 14 dagen na ontvangst van het bestand. We leveren de seals gratis af op het door jou opgegeven adres, netjes per 30, 50 of 100 verpakt in een sluitzakje.

Direct je eigen seals laten bedrukken, klik dan hier.