Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoera, XTC is dertig jaar verboden

nov 16, 2018

Dit jaar is het dertig jaar geleden dat xtc is opgenomen op de opium I lijst. Het bezit van-, de productie in- en de handel van pillen is kei verboden jonguh! En wat blijkt na DERTIG jaar? Het verbod helpt geen ruk.

Miljardenindustrie

De handel in xtc floreert als nooit tevoren en is inmiddels een miljardenindustrie. De Nederlanders leveren wereldwijd pillen van absolute topkwaliteit. En ze faciliteren daarmee een grote groep van derden die meeprofiteren van hun succes. Denk maar eens aan chemici, reclasseringsambtenaren, rechters, rechercheurs, boekhouders, ketelbouwers, verhuurders, afval opruimspecialisten, laboratorium-groothandelaren, transporteurs, bankiers, advocaten en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
O ja, voor we het vergeten, er gaat ook een significant bedrag vanuit onze belastingpot naar de bestrijding.

Falende bestrijding

En het is precies die bestrijding die faalt. Heel hard faalt. Natuurlijk worden er vol trots op de Facebook pagina’s van de lokale korpsen opgerolde labs getoond en haalt een wat groter lab een enkele keer het journaal. Maar dat is allemaal voor de bühne.
Justitie zou na dertig jaar strijd tegen de xtc pil nu toch eigenlijk wel door moeten hebben dat al dat jagen volslagen zinloos is geweest.

We durven er niet aan te denken wat dertig jaar jagen op een paar pillen ons als belastingbetaler heeft gekost. En zo moet de overheid eens voorzichtig proberen te schatten hoeveel miljarden er in die jaren zijn omgegaan in onze economie….

Dertig jaar en?

Dertig jaar zijn we verder. En er wordt geen enkele pil minder geslikt, eerder meer. En justitie vist nog steeds achter het net. En de pillen zijn er niet slechter op geworden. En het aantal doden is in vergelijking met legale middelen zoals roken en alcohol te verwaarlozen. En de pillendraaiers gaan vrolijk door.

Kan iemand ons vertellen tot welk doel het verbod op dit middel in stand wordt gehouden?

En justitie blijft maar spuien dat het allemaal levensbedreigend is en dat een gebruiker zelfs schuldig is aan het geweld rondom de handel in synthetische drugs. Triest.