Microdosering

Microdosering met magic truffels

Geplaatst door

Microdosering is enorm in opkomst. Voor wie niet bekend is met de materie microdosing; lees gerust even verder om je er goed over te informeren.

Microdosing is een toedieningsmethode van zelfmedicatie waarbij gebruikt wordt gemaakt van psychedelica in “zeer kleine” doses. Je neemt dus niet zoveel tot je van een stof of product dat je er van gaat rippen of high wordt. Een gebruiker kan dus volstrekt normaal functioneren en gewoon naar zijn werk, sporten of studeren.

Alternatieve geneeswijze

Voor mensen die zich bezighouden met natuurlijke geneeskunde, of met alternatieve geneeswijzen hebben bijzondere interesse voor deze opkomende fenomeen. Deze gebruikers spreken dan ook over een geprezen manier om zich te ontdoen van depressies, migraines of vermoeidheid. En dat zonder enig risico op verslaving of andere vervelende bijwerkingen.

Zaak is wel dat gebruikers zich onthouden van het nemen van andere homeopatische middelen en zich uitsluitend beperken tot de microdosering.

Magic truffel microdosering

In onze smartshop kan je psilocybinehoudende truffels kopen, beter bekend als magic truffels. De verkoop van deze verse magische truffels is in Nederland gelukkig volstrekt legaal en dus toegestaan. Het verkopen van gedroogde truffels mag echter niet. Psilocybine (het werkzame bestanddeel in de paddo) mag niet uit de  truffel en paddo worden gehaald en in producten worden verwerkt, dus het extraheren en er vervolgens een supplement van maken is niet toegestaan.
Machinaal drogen en bewerken van paddo’s is ook niet toegestaan. Voor commerciële doeleinden is het drogen(bewerken), capsuleren, extraheren dus strafbaar.
Voor eigen gebruik zal het echter niet snel leiden tot problemen, maar wij als webwinkel mogen het niet aanbieden als microdosis.

Psilocybinehoudende truffels (Psilocybe tampanensis)

De door ons verkochte  truffelsoorten verschillen onderling in sterkte. Daarom kan je als je wilt gaan microdoseren het beste kiezen voor de sterkste soorten zoals Mushrocks.
Een goede microdosing methode is de truffels te drogen, deze droge truffels vermaal je tot je een poeder overhoudt. Daarna gebruik je een capsule, al dan niet vegetarisch en capsuleer je het poeder.

Gelijke dosis

Schaf in één keer voldoende aan om voor twee maanden voorraad te maken.
Dat is de periode waarin je proefondervindelijk kunt beoordelen of microdosing een voor jou geschikte methode is. En als je je microdoses in één keer van de voren maakt, dan weet je ook meteen zeker dat iedere dosis gelijk is.

Waarnemingen van microdoseerders

Personen die al wat langer microdoseren, zeggen minder geestelijke gezondheidsproblemen te kennen. Ze  constateren minder of zelfs geheel uitblijvende migraines en voelen zich energieker en algeheel gezonder.

Vormen microdosering

Inmiddels zijn er vele varianten bekend van microdosering waarbij de volgende stoffen door gebruikers in een micro dosis worden gebruikt:

  • MDMA
  • LSD
  • THC
  • Psilocybine

Onderzoek Kuypers

Kim Kuypers, Universitair Docent aan de Universiteit van Maastricht verwacht aan het einde van dit jaar het resultaat van haar onderzoek naar microdosering te publiceren.
We volgen dat op de voet uiteraard.

Microdosering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *