Honda geveild met 94.000 pillen er in

In Thailand heeft het anti drugsteam per ongeluk een in beslag genomen auto geveild waarin 94.000 Ya Ba (een mengsel van cafeïne en methamfetamine) waren verstopt. De pillen werden door de nieuwe trotse eigenaar ontdekt in de achterbumper, toen zijn witte Honda CR-V voor een onderhoudsbeurt naar de garage werd gebracht.

Al 100.000 pillen

Volgens de Bangkok Post trof de politie tijdens de inbeslagname van de auto al zeker 100 duizend pillen aan in tassen die duidelijk zichtbaar op de achterbank lagen. Maar een geheim compartiment in de bumper van de auto werd daarbij over het hoofd gezien door de specialisten.

17.000 euro

De nieuwe eigenaar kocht de auto voor 586.000 Thaise baht (zo’n 17.000 euro) en bracht deze na aankoop direct naar een garage in Chiang Mai voor een opknapbeurt. Toen de monteur enkele onderdelen uit elkaar haalde, ontdekte die tot zijn schrik het geheime compartiment met de speedpillen.

Niet goed doorzocht

Inmiddels heeft het hoofd van de Thaise anti-drugsautoriteiten excuses aangeboden aan de koper van de Honda. Volgens hem is de auto na de inbeslagname grondig doorzocht, maar is toen behalve op de achterbank niets gevonden. ,,Volgens protocol doorzoeken we elk voertuig dat we in beslag nemen en dat was nu niet anders. Vermoedelijk waren de pillen heel goed verborgen’’, aldus Niyom Termsrisuk.

Beloning

Niyom voegde eraan toe dat de zaak voortaan als voorbeeld zal dienen voor zijn narcotica-brigade om in de toekomst nog zorgvuldiger te werk te gaan. De nieuwe eigenaar en de garagemedewerker zullen worden beloond voor hun eerlijkheid. Hoe die beloning in zijn werk gaat, wordt niet vermeld in de Bangkok Post.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.