Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoppa, weer bewoners uit hun huis geflikkerd

feb 6, 2019
toppenWiet (geen hennep!)

In de gemeente Gilze-Rijen heerst een burgemeester die de plantjes verafschuwt genaamd Boelhouwer. Met het uitgeprinte exemplaar van de Wet Damocles onder zijn kussen slaapt Jan Boelhouwer, dromend van de overwinning op de oorlog tegen drugs.

De meeste dromen

En bij dromen blijft het, want het hoofd van de politie weet eigenlijk wel dat hij die strijd nooit gaat winnen. Met het welhaast hysterisch sluiten van panden waar wiet of andere drugs gevonden wordt voert hij de druk op criminelen verder op. Die zullen op hun beurt hogere risico’s nemen want de vraag naar drugs neemt alleen maar toe.

Huis op slot

Een woning aan de Houtelaar in Rijen (NB) is gesloten vanwege een overtreding van de Opiumwet. Het is verboden om dit pand te betreden tot 4 april 2019.

De gemeente heeft omwonenden per brief geïnformeerd over deze maatregel. Op 26 november 2018 trof de politie er een wietkwekerij met 255 planten aan. Drugs gaan gepaard met overlast, criminaliteit en brandgevaar. De gemeente Gilze en Rijen, Enexis en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen.

Misbruik van Damocles

De Wet van Damocles wordt ook niet meer ingezet waar deze voor bedoeld was. Namelijk om drugsoverlast weg te nemen van de locatie. Iemand die gepakt wordt met een wietkwekerij is echt niet voornemens om binnen een paar maanden weer de fout in te gaan.
Het uit huis zetten van iemand die planten kweekt is verworden tot een strafmaatregel die vertrekkende gevolgen heeft en alleen maar verliezers kent.
En de coffeeshops? Die zitten nooit zonder voorraad en kunnen gewoon gedoogd hun handel blijven slijten en het belastinggeld ophoesten dat door mensen zoals Boelhouwer maar wat graag wordt gebruikt. En zo is de cirkel weer rond.