Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Je hebt drugslabs en drugsfabrieken

DoorRedactie

okt 1, 2019 , ,
foto: politie.nl

Zo eentje waar de firma Dupont jaloers op zou zijn, dat is wat de politie aantrof in het Limburgse Kerkrade. Geen thuiskoker, geen drugslab, maar een drugsfabriek.

Op 1 na grootste lab ooit

Het drugslab in Kerkrade waar de politie maandag binnenviel, blijkt qua capaciteit het op één na grootste drugslab in Nederland ooit te zijn. De politie spreekt van een illegale chemische fabriek op bedrijventerrein de Locht in het Limburgse stadje. Geen kleine jongens dus.

Slechts één man aangehouden

Tijdens de inval in het pand op de Locht was er slechts één persoon aanwezig en die is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De politie sluit niet uit dat er nog meer betrokkenen worden aangehouden.

Gevaar voor een ramp

Volgens de woordvoerder zijn de omwonenden aan een ramp ontsnapt. „Als hier de zaak was geëxplodeerd was de ramp niet te overzien geweest”, aldus de woordvoerder. Een naastgelegen bedrijf werd ontruimd en gesloten in verband met het dreigende gevaar van een chemische explosie.
Experts van het Landelijk Team Ondersteuning Ontmanteling (LFO) spreken qua capaciteit over het op een na grootste drugslaboratorium in Nederland ooit. Het pand staat vol met ontelbare jerrycans vaten, installaties, ketels andere goederen voor de productie van synthetische drugs. De overheid waarschuwt voor de gevaren van dit soort ondermijnende praktijken en vraagt burgers om te helpen deze criminaliteit aan te pakken

Grootste in Ede

Het grootste drugslaboratorium ooit in Nederland werd eerder dit jaar ontdekt in Ede.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *