Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Interpretatie wet Damocles in Almelo

Vrouwe justitia

update: De Almelose moeder en haar drie kinderen en twee pleegkinderen moeten binnen vier weken hun woning in de Almelose volkswijk Nieuwstraatkwartier hebben verlaten. Dat heeft de rechtbank Almelo maandag in een kort geding bepaald.

In Almelo gaat de rechter vandaag beslissen of een heel gezin met kinderen hun huurhuis moet worden uitgezet omdat de vader wiet in huis had liggen. Het gaat om een gezin dat in een huurhuis woont in de wijk De Riet.

De uitspraak van de rechter kan belangrijk zijn omdat deze wellicht een precedent zou kunnen creëren voor vergelijkbare situaties.

Politie actie Nieuwstraatkwartier

In september vorig jaar was er een grote schoonveeg-actie in het Nieuwstraatkwartier, een volksbuurt in de gemeente Almelo. Tijdens die actie werd er bij het gezin 95 gram wiet aangetroffen, daar waar 5 gram voor eigen gebruik is toegestaan. De man zit als een half jaar vast want die hoeveelheid is volgens justitie een handelsvoorraad en bovendien wordt hem lidmaatschap van een criminele organisatie verweten.

Wet Damocles

Met de Wet Damocles als handvat wil de verhuurder, corporatie Beter Wonen, nu het huurcontract beëindigen. En als dat niet gebeurt dan pakt burgemeester Arjen Gerritsen het verder op want die zal de woning dan als drugspand aanmerken en het een half jaar sluiten.

Huisarts springt in de bres

Opmerkelijk genoeg mengde de huisarts van het gezin zich in de hoogoplopende discussie. De medicus was – ondanks het beroepsgeheim – in de bres gesprongen voor het gezin. Ze verklaarde dat de uitzetting uit dreigt te monden in een drama. Niet alleen voor de drie eigen kinderen van het gezin van 7, 9 en 19 jaar, maar ook de twee pleegkinderen die er worden opgevangen. Vooral omdat meerdere kinderen reeds kampen met gedragsproblemen. Sluiting van de woning of uithuiszetting zal volgens hem desastreuze gevolgen hebben voor het gezin.

Verstrekkende gevolgen uitspraak

We volgen de uitspraak van de Almelose rechter op de voet. Wanneer deze namelijk beslist dat het gezin in de woning mag blijven, dan zal dat verstrekkende gevolgen hebben. Toekomstige soortgelijke gevallen zullen dan met de Almelose uitspraak in de hand in verweer gaan bij andere rechters.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *