Wietkwekerij in Koog aan de Zaan

Toen de brandweer in Koog aan de Zaan een pand binnentrad troffen zij er een wietkwekerij met 78 wietplanten aan. En dat mag niet want het is verboden om wiet te kweken in Nederland.

Brand in woning

Op donderdagochtend (14 februari) kregen de hulpdiensten rond 9.00 uur een melding binnen van een brand in een woning aan de Jan de Wittestraat in Koog a/d Zaan. Omdat er dikke rookwolken uit het dak kwamen besloten de spuitgasten om het pand te betreden om te controleren of er geen mensen of dieren aanwezig waren. In een slaapkamer werd een in werking zijnde wietkwekerij aangetroffen.

Elektra nog niet aangetoond als oorzaak brand

Er bleek diefstal te zijn van elektriciteit, maar er is (nog) niet vast komen te staan dat dit ook de brand heeft veroorzaakt. De 48 jarige bewoonster van het pand is aangehouden.

De kosten starten nu

Het hele geldverslindende apparaat is zoals gebruikelijk in gang gezet. Specialisten zijn ter plaatse voor de elektra, om de kwekerij te ontmantelen, om de planten te vernietigen en om mevrouw te gaan berechten.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *