Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Inval in een zeer bijzondere wietkwekerij

jun 1, 2021

Ergens in het midden van Engeland is er een opmerkelijke ‘wietkwekerij’ ontdekt. Althans, de politie dacht een wietkwekerij aan te treffen, maar toen ze het pand binnen traden bleek het te gaan om een bitcoin mining locatie.

Stroom gejat

En de zaak was fouter dan je in eerste instantie kon vermoeden. Want net zoals wietkwekers dat vaak doen, had de eigenaar van deze mijn zich ook schuldig gemaakt aan de diefstal van elektriciteit. En gezien de hoeveelheid aanwezige apparatuur moet dat voor vele duizenden euros zijn geweest, zo vertelt de politie.

Zelf Bitcoin kopen en gewoon met iDeal afrekenen, dat doe je op LiteBit.

Daarnaast maakte de Britse politie bekend gemaakt dat de mining operatie verdacht veel weg had van een wietplantage. Kenmerken zoals flinke warmteproductie, veel bekabeling en verschillende mensen die per dag langs kwamen heeft de politie doen vermoeden dat er wietkwekers bezig waren. Na toestemming te hebben gekregen om het huis binnen te vallen kwamen ze er uiteindelijk achter dat het om iets heel anders ging.

‘Het was zeker niet wat we hadden verwacht!’ laat Jennifer Griffin, de hoofd officier van de politie weten. ‘Ik geloof dat het de tweede crypto mining locatie is die we ooit zijn tegengekomen hier in West Midlands’, zo vertelt Griffin.

High-end apparatuur

De politie liet de gemaakte foto’s van de apparatuur bekijken door Bitcoin mining experts en kwamen tot de conclusie dat er op verschillende computers de sticker ‘S9 2016’ zat. Hierdoor is het vermoeden groot dat de ruimte vol stond met de populaire AntMiner S9 ASIC’s. Dit zijn snelle computers speciaal gemaakt voor het minen van bitcoin en andere cryptovaluta.

Kosten of baten

Het is toch nog niet duidelijk hoelang de illegale mining locatie heeft gedraaid. 1 zo’n S9 miner kost zo’n $1,55 per dag aan elektriciteitskosten om te laten draaien. Met een korte rekensom kom je met 100 miners dus al gauw op zo’n 5 duizend dollar per maand aan kosten. Wat de straf voor de verantwoordelijke gaat zijn is overigens nog niet duidelijk.