Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Inval vier woningen inzake schietpartij 010

sep 9, 2021

Rotterdam – Woensdagochtend viel het arrestatieteam vier woningen in de wijk Hillesluis binnen. De panden werden doorzocht op wapens en/of munitie naar aanleiding van het onderzoek dat loopt naar een schietpartij op de West-Varkenoordseweg in de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus.

Schietpartij

De nacht van maandag 16 op dinsdag 17 augustus is bij een ruzie op straat op de West-Varkenoordseweg geschoten. Het onderzoek doet vermoeden dat er over en weer is geschoten op en rond het kruispunt bij de West-Varkenoordseweg, Riederlaan en Donkerslootstraat. Er raakte niemand gewond, maar een kogel raakte wel een woning van een onschuldige omwonende. Als gevolg van de ruzie die aan het schieten vooraf ging zijn diverse autoruiten gesneuveld. Omwonenden werden wakker van de schoten en hebben de politie gebeld. De daders zijn gevlucht. Er is niemand aangehouden.

Arrestatieteam

Het onderzoek naar de schietpartij loopt nog, maar gaf in deze fase aanleiding om een viertal woningen te doorzoeken op de aanwezigheid van wapens en/of munitie. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van wapens en de gevaarsetting die dit geeft, werden de instappen gedaan door het arrestatieteam. 

Drugs

In de woningen werden geen vuurwapens gevonden. Wel slagwapens, een nepvuurwapen en in één van de woningen werd een handelshoeveelheid drugs en bijbehorende attributen als oa een weegschaal en verpakkingen gevonden. Ook werden stapels bankpassen op allerlei namen en een gestolen scooter gevonden.