Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Voel jij je al schuldig als je een pil slikt?

sep 8, 2021
Cocaine lijntjes

DUCO VAN LANSCHOT (33) is chief commercial officer bij de Amsterdamse fintech Fourthline en schrijft op de alom geprezen website van Quote over zijn visie op het beleid van Grapperhaus en het verdienmodel dat hij ziet in de drugshandel.

Het lost niets op

Het huidige beleid lost helemaal niets op. De overheid schetst problemen die er niet zijn en als ze er al zijn, dan wakkeren ze ze aan. Zolang er een verbod is, is er levendige handel. Handel waarin ook spelers uit de overheid in meedoen, of zijn we zo naïef om te denken dat er in het Haagse geen cocaïne gesnoven wordt? Ook in de achterkamers wisselen de Pony Paks gretig van eigenaar. Of dat de kids van bestuurders geen xtc pil achterover tikken op een feest?

Schuldgevoel

Het schuldgevoel dat Grapperhaus ons probeert aan te praten is natuurlijk weer een portie stoere taal uit Den Haag waarbij de persoon die het uitspreekt op een verdere afstand van de realiteit staat dan de eerste bewoonde planeet bij aarde. Ieder jaar een paar miljoen erbij en de harddrugsproducenten snappen als geen ander dat hun handel in stand blijft zolang er maar hard genoeg gejaagd wordt.