Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Jacht op wiet gaat onverminderd door

Wietblad

Sittard-Geleen – Vandaag vonden er op verschillende plaatsen in Nederland en België huiszoekingen plaats in het kader van een groot onderzoek naar de handel en productie van wiet. Aan de basis van dit onderzoek lag informatie die veilig gesteld was uit EncroChat berichten. Naast diverse plantages en wiet(planten) werd er een geldbedrag van 60.000 euro aangetroffen.

Negen kilo

In een woning in Geleen is negen kilo wiet en het geldbedrag van €60.000,- aangetroffen. De planten zijn vernietigd en het geldbedrag is in beslag genomen. De bewoners van het pand, een vrouw en een minderjarige jongen zijn aangehouden.

Wietkwekerij in loods

Op een industrieterrein in Geleen is in een loods een wietkwekerij aangetroffen met 600 wietplanten en 400 wietstekken. De plantage is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. In Susteren zijn in een garagebox diverse materialen aangetroffen die gebruikt kunnen worden bij het vervaardigen van softdrugs. Deze spullen zijn in beslag genomen.

Stekken in Sittard

In Sittard is daarnaast in een woning een groot aantal wietstekken aangetroffen. Ook in Beek werd een wietdrogerij aangetroffen. Daar werden zeven personen op heterdaad betrapt terwijl ze de planten knipten.  Zij zijn aangehouden en worden gehoord. Vanmorgen werd in Beek een man aangehouden die in verband gebracht wordt met diverse vanochtend aangetroffen wietkwekerijen. De verdachte wordt deze week voorgeleid bij de Rechter-Commissaris.

Het onderzoek duurt nog voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

Politie gelooft er zelf niet in

Echt iedereen en zelfs de politie zelf weet het inmiddels wel: de oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit gaat of kan winnen. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over zoals we kunnen lezen in deze uitgebreide analyse van de politie zelf.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *