Justitie rolt twee pizzeria’s op en is apetrots

Het gehalte ‘kijk ons eens goed bezig zijn’ van de Nederlandse politie neemt inmiddels buitenproportionele vormen aan. Met veel tam tam werd er een internationale persconferentie belegd.

In de persconferentie werd door de politie en justitie uit Nederland, Italië, Duitsland en België verteld dat ze in de nacht van dinsdag op woensdag een gecoördineerde actie hebben gehouden tegen ’Ndrangheta, een maffiaclan uit Calabrië.
Ongetwijfeld een vele miljoenen kostende operatie leidde in Nederland tot de aanhouding van vier Nederlanders en één Italiaan.

Geen effect

Van alle kanten en dan met name van de misdaad journalisten wordt meteen gemeld dat de aanhoudingen weinig tot geen effect zullen hebben op het functioneren van de Ndrangheta.
Sterker nog, de Italiaanse justitie wist op de persconferentie te melden: “Ndrangheta door de actie niet verslagen. “Het is een krachtige en rijke organisatie.” Wel is een belangrijke slag toegebracht, zei de Italiaanse woordvoerder.

Eigen land

Justitie krijgt er in eigen land geen vinger op en de drugslaboratoriums draaien overuren, de wietschuren draaien maximaal, de motorbendes en de mocro’s handelen als nooit tevoren. En al die rechercheurs, FIOD medewerkers en A.T. mannen kunnen er geeneens voor zorgen dat een journalist als John van den Heuvel in alle vrijheid zijn vak kan uitoefenen.
Want Amsterdam is niet veilig te krijgen en intussen verleggen we de activiteiten naar de Italiaanse maffia.

Falend beleid

Zolang het beleid opteert dat vervolgen, verbieden en harder straffen de oplossing is, zal het in de criminele hoek blijven. De strijd zal verharden, want de burgers willen – net zoals alcohol – drugs gebruiken. En hoe harder je dat gaat bestrijden, des te meer criminaliteit zal er ontstaan.

Geen overheid die de angel er uit durft te halen, terwijl er inmiddels toch voorbeelden genoeg zijn wereldwijd die aantonen dat legalisering echt de enige oplossing is.

Pizzeria

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.