Joint

Justitie vangt bot bij sluiting coffeeshops TGC

Geplaatst door

Beide coffeeshops van The Grass Company in Tilburg mogen gewoon open blijven. De gemeente vangt hiermee bot bij de rechter, want die wilde de vergunningen intrekken. Dat heeft de rechtbank in Breda beslist.

Grass Company

De Grass Company was naar de rechter gestapt omdat de burgemeester van Tilburg de vergunning van Highlander aan de Spoorlaan en Ochtendgloren aan de Piusstraat wilde intrekken. Het argument voor de voorgenomen intrekking was dat er uit een integriteitsonderzoek gebleken zou zijn dat beide zaken gebruikt kunnen worden voor witwassen. De coffeeshops zijn ooit opgericht door Johan van Laarhoven en dat is nou eenmaal niet de beste vriend van de gemeente. Tegen hem loopt een strafrechtelijk onderzoek. Bovendien had Van Laarhoven het recht om zijn bedrijf terug te kopen en daar zag de gemeente gevaren in.

Opheldering

Na die signalen over Van Laarhoven, had de gemeente eigenaar en directeur Marco de Jong om opheldering gevraagd. De Jong meldde dat Van Laarhoven er nu toch écht uit was gestapt. Vanuit zijn cel in Thailand heeft Johan officieel afstand gedaan van zijn optie om de shops terug te kopen. In ruil hiervoor zou de oorspronkelijke oprichter zo’n 6,5 miljoen euro als afkoopsom krijgen. Maar daar zijn De Jong en Van Laarhoven nog niet uit. Want er wordt met adviseurs nog volop onderzocht hoe dat geregeld moet worden en via welke van de diverse bedrijfjes die beide hebben. Zo zitten de aandelen van de bedrijven in een Luxemburg bedrijf. Fiscale adviseurs zijn aan het uitzoeken hoe de transactie het meest gunstig gedaan kan worden en zulke dingen kosten veel tijd.

De boodschap dat de financiële afwikkeling nog loopt en dat er weinig over te zeggen is, schoot de gemeente in het verkeerde keelgat. De gemeente zag dat als een weigering om uitleg. Daarom besloot de gemeente de vergunningen in te trekken, waarop De Jong naar de rechter stapte. En die kreeg dus gelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *