Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ruinerwoldse wietmafia krijgt nekslag

DoorRedactie

jul 6, 2020 , ,
cannabis

Afgelopen week heeft de politie in Ruinerwold vier verdachten aangehouden. Dit in verband met een eerder onderzoek waarbij ze een grote wietkwekerij hebben opgerold op een bedrijventerrein in Ruinerwold.

Anonieme tip

De politie kwam de kwekerij op het spoor door een verrader anonieme tip. Daarop zijn ze een onderzoek gestart, waarbij ze zicht kregen op vier verdachten en een pand waarin dan uiteindelijk een wietkwekerij aantroffen. Bij het aantreffen van de kwekerij was deze al deels ontruimd, maar duidelijk is dat er zeker 1200 planten hebben gestaan.

Vier verdachten

De vier verdachten (een 39-jarige vrouw uit Havelte, een 39-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, een 54-jarige man uit Ruinerwold en een 56-jarige man uit Hoek van Holland) zijn aangehouden. Zij worden verdacht van het meerdere malen vervaardigen van wiet en diefstal van stroom ten behoeve van de wietkwekerij.

Bijna een miljoen

De kwekerij is ontmanteld, alle planten en apparatuur in het pand zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Daarnaast heeft de politie ook verschillende voertuigen, crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen. Er is een wederrechtelijk verkregen voordeel berekend van bijna 960.000 euro.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *