Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia bij Nijmegen met 70 man

dec 5, 2022
Razzia Nijmegen

Nijmegen – Nederland politiestaat. Omdat het geld tegen de plinten klotst bij de politie zijn er steeds meer razzia’s, want anders kunnen we de totaalcontroles niet noemen. Zo heeft de politie heeft donderdagavond in samenwerking met partners als de Douane, Belastingdienst en handhavers van de gemeente een grote controle gehouden aan de Van Apelterenweg in Nijmegen. Honderden voertuigen werden in tien controlestraten gecontroleerd.

Politie vindt het belangrijk

‘’Het is belangrijk dat we regelmatig dit soort gezamenlijke controles uitvoeren. Regels zijn er niet voor niets. Overtreders moeten zien en ervaren dat er vanuit de overheid en politie gecontroleerd en gehandhaafd wordt’’, aldus burgemeester Hubert Bruls.

Alcohol, drugs en overtredingen

Zes bestuurders werden gepakt voor het rijden onder invloed. Vier onder invloed van drugs en twee onder invloed van alcohol. Laatstgenoemde bliezen 345 en 440 ug/l. Er werden zo’n twintig bekeuringen geschreven voor diverse verkeersfeiten. Eén persoon werd aangehouden voor belediging. Tenslotte werden er valse kentekenplaten in beslag genomen en werden er in een voertuig grondstoffen voor de productie van GHB aangetroffen.

De Belastingdienst heeft ruim 5000 euro aan openstaande schulden geïnd. Daarnaast werd een voertuig in beslag genomen. De Douane heeft onder andere met een drugshond gecontroleerd.

Zeventig mensen betrokken

De politie kijkt terug op een geslaagde actie waaraan verschillende disciplines meewerkten. Het gaat dan om het lokale politieteam, de recherche en Team Verkeer. In totaal waren zo’n zeventig personen bij de grootschalige controle betrokken. Wat een actie als deze kost is natuurlijk nooit meer te achterhalen, maar of de gigantische kosten opwegen tegen de baten en het ongemak is serieus de vraag.

Foto: politie.nl