Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ken je die van 400 kilo MDMA?

dec 12, 2019

Die 400 kilo MDMA waar je op zat te wachten, wordt niet meer bezorgd. Nooit meer om precies te zijn. Je kunt je wel melden bij de politie als je eigenaar bent van het goedje ter waarde van 10 miljoen euro.

MDMA kristallen

De politie hield dinsdag een gehuurd busje aan op de A2 ter hoogte van het Brabantse Liempde. In de bus troffen de speurneuzen 400 kilo MDMA-kristallen die volgens justitie een straatwaarde heeft van 10 miljoen euro.

MDMA wordt in “pure” vorm verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen en als poeder dat gesnoven kan worden Daarnaast wordt MDMA vooral verkocht als XTC in tabletvorm, waarbij het MDMA-gehalte tussen de 60 en 360 mg ligt.

Amsterdammer

De bestuurder van de bus, een 29-jarige man uit Amsterdam, is aangehouden op verdenking van bezit en vervoer van verdovende middelen en zit op dit moment nog vast voor verhoor. De drugs en het busje zijn door de politie in beslag genomen.

Dozen in bus

Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hielden de bus aan en toen ze in de bus keken zagen ze een grote hoeveelheid dozen met daarin plastic zakken. In die zakken zat een bruine substantie. Omdat het in de bus ook sterk naar anijs rook, gingen de drugsalarmbellen af bij de agenten. En ze bleken gelijk te hebben.

Bandidos

In het onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen heeft de politie donderdag een inval gedaan bij een voormalige lid van de Hells Angels en een huidig lid van motorclub Bandidos. Bij die huiszoekingen heeft de politie niks aangetroffen. Waarom er in het persbericht wordt genoemd dat de inval bij een voormalig Hells Angel lid was, is een volkomen raadsel.

Anders busje

Dinsdagavond werd ook een busje met drugsafval aangetroffen op de A2 bij Liempde. Volgens een woordvoerder van de politie hebben de twee zaken niets met elkaar te maken, dus dat moeten we dan maar geloven, want toevallig is het weer wel.