Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kerst in de hel voor Johan en Tukta

dec 25, 2018
Johan van Laarhoven

Alle meuk die je bij Coolblue hebt gekocht op tijd binnen? Open haardje opgestookt en die Domaine Leroy Chambertin Grand Cru vast klaargelegd? Het kan niet op deze Kerst toch? Bedenk je nu eens een Kerst gescheiden van je vrouw in een Thaise cel van 4 bij 4 meter met 20 mannen.

Kerst, altijd weer een moment om aan twee landgenoten te denken die door toedoen van de Nederlandse overheid wegkwijnen in een gevangenis die de hel van Bangkok genoemd wordt.

Al vijf Kerstmissen

Voor de VIJFDE keer maken Johan (van Laarhoven) en Tukta namelijk de kerst mee in één van de ergste plekken op aarde, de Klong Prem Central Prison. De kenners spreken over de hel op aarde. Zomaar even om iets bij stil te staan als je straks aanschuift bij het kerstdiner met vrienden of familie. Zaken die Johan en Tukta worden onthouden met de medewerking van de Nederlandse staat. Sterker nog, zijn verplaatsing naar Nederland is door de rechter opgelegd aan de overheid maar de overheid komt niet in beweging en daardoor lijkt het er zelfs op dat deze tegenwerking opzettelijk is.

Geen opgave

Maar wij – en we kennen Johan en Tukta niet persoonlijk – geven niet op. We blijven deze zaak onder de aandacht brengen van een ieder die het maar horen wil, of niet horen wil. Want wat je ook over de zaak denkt, Nederlandse staatsburgers mogen binnen ons eigen rechtssysteem gestraft worden als daar een eerlijk proces aan vooraf gaat en ze door de rechter schuldig worden bevonden. Maar in onze hedendaagse westelijke beschaafde wereld sluiten we mensen niet op zoals ze dat in Bangkok doen, punt.

Grapperhaus

Dus Minister Ferdinand Grapperhaus, als u straks de gebakken coquille met variëteiten van pompoen citroenvinaigrette en gemarineerde tonijn met specerijenjus laat serveren, denk dan eens even een paar tellen aan een Nederlands staatsburger die u willens en wetens weg laat rotten in een Thaise cel.

Brief schrijven

Voel je je geroepen om iets te doen? Dat kan. Johan en Tukta’s enige manier van contact met de wereld is via brieven. Je mag ze dus (Tukta in het Engels) gerust een brief schrijven, dat vinden ze leuk. De adressen:

Johannes Petrus Maria van Laarhoven
Johan van Laarhoven (1422/58, Dan 6),
Klong Prem Central Prison,
Ngam Wong Wan Rd, Lat Yao, Chatuchak, Bangkok.

Tukta Mingkwan Kaen-in (Room 2) Central Women Correctional Institution
33/3 Ngamwongwan Rd. Lad Yao, Chatuchak Bangkok 10900.

Fijne Kerst, ook namens Johan en Tukta.

#justiceforjohan

www.justiceforjohan.nl