Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

War on drugs tempert in de USA

dec 25, 2018

Grapperhaus, even opletten nu. Vergeet die zinloze oorlog tegen drugs en voorkom de verdamping van bakken belastinggeld. Kijk naar de Amerikanen, die gaan de wet aanpassen.

2,2 miljoen gevangenen

Nadat ze in de USA beseften dat cannabis strafbaar stellen volslagen onzin is, volgt nu de tweede verstandige stap. Momenteel telt Amerika 2,2 miljoen gevangenen. Dat is bijna een kwart van alle gevangenen wereldwijd. Een op de drie Amerikaanse gevangenen is zwart. Nog eens 4,8 miljoen volwassenen zijn op proefverlof of hebben een voorwaardelijke straf.

Nieuwe wet

Tijd voor een nieuwe wet, want het huidige systeem faalt. Net zoals in Nederland overigens waar we een aantal jaren achter lopen. Onze overheid wil strenger straffen en de druk in de oorlog tegen drugs opvoeren.
De Amerikanen gaan een nieuwe wet invoeren die minder strenge straffen kent en het ex gedetineerden gemakkelijker maakt om terug te keren in de maatschappij.

Als de wet van kracht wordt, gaan de minimumstraffen omlaag en komt er meer geld vrij voor gevangenen als ze terugkeren in de maatschappij. Amerikanen die veroordeeld zijn voor een misdrijf waarbij ze geen geweld gebruikten, komen in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

America is the greatest Country in the world and my job is to fight for ALL citizens, even those who have made mistakes. Congratulations to the Senate on the bi-partisan passing of a historic Criminal Justice Reform Bill….— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 19 december 2018