Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ketamine versnijden, hoe doen ze dat?

jun 30, 2020
K-Mix

We weten allemaal wel dat veel soorten drugs die als poeder op de markt zijn, worden versneden. Het middel om te versnijden is vele malen goedkoper dan de drugs zelfs, dus reken maar uit je winst. Ook wordt er natuurlijk versnijding toegepast om de stof niet te sterk te laten zijn voor de gebruiker. Maar hoe versnij je onopvallend Ketamine?

Ketamine is grof

De kristallen van Ketamine zijn niet zo fijn als die van bijvoorbeeld cocaïne. Dat maakt de stof lastiger te versnijden met Mannitol, Inositol of Cafeïne. En niet alleen de grote kristallen zorgen voor kopzorgen bij de versnijders van Ketamine, ook wel Special K genoemd. Nee, ook de kleur is natuurlijk belangrijk.

Aparte kleur wit

Ketamine is een stof die een bijzondere kleur wit kent. Er is een soort van blauwe gloed in het wit te herkennen. En als je dat met een poolwit poeder gaat mengen, dan valt dat meteen op. En het moet ook niet gaan klonteren. Er zijn dus nogal wat voorwaarden voor een stof geschikt is voor het versnijden van Special K.

MSM

Het voedingssupplement MSM (methylsulfonylmethaan) is er één die ontdekt is alsof het Ketamine zelf is. De perfecte structuur, klontert niet, ideale kleur. Dus perfect geschikt, K-Mix MSM it is!

Wat is Ketamine?

Ketamine (K, Special K of vitamine K) wordt gebruikt als middel tegen pijn en als narcosemiddel bij operaties, zowel bij mens als dier. Toen het narcosemiddel te veel bijwerkingen bleek te hebben, ging fabrikant Parke-Davis op zoek naar een alternatief. Zo ontstond ketamine.

Narcosemiddel

Ook ketamine heeft bij gebruik als narcosemiddel bijwerkingen zoals hallucinaties. Op het moment wordt  ook onderzoek gedaan naar de de positieve uitwerking van ketamine op depressie. Er is echter nog meer onderzoek nodig om uitspraken te doen over de eventuele werkzaamheid op dit gebied.

Dissociatieve werking

Bij het gebruik van ketamine als drug kan men juist naar de bijwerking van hallucinaties op zoek zijn. Het is dan ook niet vreemd dat ketamine op de drugsmarkt terechtkwam. Als drug is het een dissociatief tripmiddel. Dissociatie betekent scheiding: het geestelijke bewustzijn wordt van het lichamelijke gescheiden. Mensen die lachgas gebruiken ervaren dit ook, alleen kortstondiger en minder heftig.