Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederland centrum online drugshandel

DoorRedactie

jun 30, 2020 , , ,
Doosje pillekes

Wie online drugs wil kopen en dat als een pakket netjes thuis wil ontvangen, die kan nergens ter wereld beter terecht dan in Nederland. En dan hebben we het niet over legale smartproducten, maar over de illegale synthetische drugs.

Handel per post

Er zit een flinke groei in de handel van harddrugs per post. En dat zorgt voor een zeer slecht imago vanNederland. Vooral Australië en de VS hekelen pakjes die afkomstig zijn uit Nederland. De schatting is dat de dealers iedere maand rond de 9.000 pakjes met drugs versturen over de hele wereld. In die pakjes wordt crystal meth, mdma of cocaïne gestopt, maar ook GHB en xtc pillen worden op deze manier aan de man gebracht.

Overspoeld met drugspakketten

De drugs uit Nederland zorgen voor wrevel bij politiebeambten, officieren van justitie, douane en buitenlandse overheidsinstanties in onder meer Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Estland, Letland, Litouwen, de Verenigde Staten, Australië en talrijke Aziatische landen. Buitenlandse collega’s melden aan Nederlandse opsporingsambtenaren dat ze „overspoeld” worden met drugspakketten uit Nederland, zegt officier van justitie Neeltje Keeris, die bij het Landelijk Parket belast is met synthetische drugs. Ze zeggen volgens Keeris: „Jullie rotzooi bereikt onze bevolking, we willen echt dat het stopt.” Dat leert het NRC ons.

PostNL verwerkt een miljoen pakjes per dag. Alles scannen is onmogelijk

Scannen

Bij postbedrijven worden pakketjes die bestemd zijn voor het buitenland gecontroleerd met speciaal getrainde drugshonden en scanapparatuur. Zitten er drugs in, dan wordt gezocht naar aanknopingspunten, zoals de plek waar het pakketje is ingeleverd en door wie – dat laatste is lastig te achterhalen omdat Nederland geen legitimatieplicht kent voor het versturen van post naar het buitenland. Wel is soms de afzender traceerbaar omdat deze bij het inleveren te zien is door de beveiligingscamera’s.

De handel compleet droogleggen is een illusie. Nederlandse dealers versturen ook pakketten vanuit Duitsland en België. En onlangs trokken opsporingscollega’s uit Zwitserland aan de bel: ook daar waren Nederlandse handelaren gesignaleerd. De handel verplaatst zich klaarblijkelijk eenvoudig naar een ander Europees land.

Tijd voor smartshops

Het wordt tijd dat ook de internationale gebruikers ontdekken dat er ontelbaar veel smart producten zijn die wel het plezier van drugs geven, maar niet de schadelijke gevolgen. Smartshops is het toverwoord.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *