Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ketaminegebruikers lopen risico op stoma

DoorRedactie

dec 7, 2021 , , ,
Dixi

Grote zorgen bij de Vereniging voor Urologie over het toenemende gebruik van de partydrug ketamine onder jongeren. Het gebruik van het middel leidt vaak tot aantasting van de blaas. Met als mogelijke consequentie het verwijderen van de blaas en het plaatsen van een stoma. Daar sta je dan als partypoeper bij de Dixi op een festival, je stoma te ledigen.

NOS heeft er 1 gevonden

Als het gaat om slachtoffers te vinden die je goed de angst aan kunnen jagen, dan moet je bij de journalisten van de NOS zijn want die weten ze te vinden hoor. Zoals de 25-jarige Robert Mooij. Die gebruikte een klein jaar ketamine. En niet zomaar een keertje, nee echt tering veel ketamine.

Mooij verhaal

Mooij vertelt tegen de verslaggever van de NOS: “Via vrienden kwam ik er mee in aanraking. Eerst een grammetje met z’n vieren, later voor mijzelf vierenhalve gram per dag. Je gaat er van hallucineren, en kunt zelfs uit je lichaam treden. Het is een trip waarin je terechtkomt, superheftig”. 4,5 fokking grammen per dag!!! Ja luister nu, zo kunnen wij het ook. Van de meeste ranzige stofjes is 4,5 gram per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar (maakt 1642,5 gram) meer dan anderhalve kilo dat je door je blaas probeert te raggen.

Wat zegt het verhaal

Ja wat zegt een verhaal als dit dan? Nou helemaal niks. Want als je iedere dag een halve cake met chocolade eet, of als je iedere dag een liter Bacardi wegtikt, of als je iedere dag een pakje peuken rookt dan loopt je lichaam ook ernstige schade op. Net zoals dat bij overmatig ketamine gebruik het geval is.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *