Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Hoeveel kost het bestrijden van wiet

dec 14, 2018

Bij de overheid vliegen de miljoenen je om de oren. Het geld klotst er tegen de plinten en je kunt geen website openen of er worden miljoenen toegezegd. Voor de bestrijding van cannabis lijkt een legitieme reden om geld los te peuteren uit Den Haag.

Wob verzoek

De politie korpschef heeft op 9 februari 2018 een Wob-verzoek ontvangen waarin openbaarmaking verzocht wordt van informatie omtrent de beschikbare personeelscapaciteit en financiële middelen, per eenheid, ter bestrijding van hennepteelt.

Niet gespecificeerd

Daar de inzet van de politie altijd afhankelijk is van incidenten en bestuurlijke prioriteiten, worden er geen financiële middelen en personeelscapaciteit op voorhand gereserveerd voor een specifiek deel van de politietaak zoals hennepbestrijding. De gevraagde informatie bestaat derhalve niet. Wel is bij dit besluit een lijst openbaar gemaakt van het aantal ‘taakaccenthouders hennep’ per eenheid.

Geen idee

Voordat je dus de PDF opent kunnen we je vast vertellen dat de overheid en de politie geen idee hebben waar de vele miljoenen nou precies aan uitgegeven worden. Ze weten dus wel dat er meer geld nodig is, maar als ze dat geld dan krijgen weten ze niet waar het aan is uitgegeven.

  • 1. Wob-verzoek bestrijding hennepteelt0,8 MB
  • 2. Besluit op Wob-verzoek bestrijding hennepteelt0,84 MB