Kratom gebruiken, zo doe je dat

Kratom is een plant (Mitragyna speciosa) die van nature voorkomt in de regenwouden van Zuidoost Azië, voornamelijk Thailand en Maleisië.

Uit Zuidoost-Azië

Kratom is de algemeen gangbare naam voor de Mitragyna speciosa Korthals, een boom die oorspronkelijk voorkomt in Zuidoost-Azië (Thailand, noordelijk Maleisisch schiereiland en Borneo). Het wordt het meest gekweekt in zuidelijke delen van Thailand en slechts zelden in het noorden. In de gebieden waar zij van nature voorkomen, worden Mitragyna-soorten voor medicinale doeleinden, maar ook vanwege voor hun fijne hout gebruikt. De laatste tijd is Kratom steeds populairder geworden als recreatieve drug.

Hoe gebruik je het

Kratom laat zich lastig in water oplossen, maar toch drinken veel mensen kratom door het in een glas water te mengen. En bereid je dan maar voor op de smaak van kratom. Dat vind niet iedereen een fijne smaak. Het heeft een lichte bittere smaak die sommige misschien niet kunnen verwerken en er misselijk van worden. Daarnaast kom je al snel tot de ontdekking dat het zal gaan klonteren en blijven plakken aan het glas en je in je mond. Dit komt omdat de textuur van de fijne kratom poeder niet makkelijk oplosbaar is.

Dit is de truc

Je kunt bij kratom de Tosh and Wash techniek toepassen. Dit is een vrij eenvoudige techniek en werkt heel goed bij Kratom. Het zorgt ervoor dat je de bittere smaak zo min mogelijk ervaart en dat het niet blijft klonteren in je mond.

Je kunt Tosh en Wash toepassen met bijvoorbeeld water, maar ook met een vruchtensap. 
De volgende methode werkt goed om de sterke smaak van Kratom zo weinig mogelijk te ervaren:
– Neem een slok water en hou deze vast in je mond. 
– Neem vervolgens de helft van de gewenste kratom dosis met een lepel. 
– Neem daarna nog een slok water om het geheel zo snel mogelijk weg te spoelen. 
– Herhaal dit 1 keer zodat je de gewenste dosis hebt ingenomen.

Ter aanvulling:
Je kan voor de tweede slok ook een vruchtensap gebruiken zodat de kratom smaak weg wordt gespoeld.

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet inademt tijdens de TOSS AND WASH techniek ,kratom stof kan je longen bereiken of vast blijven plakken aan je huig. Het is onzeker welke effecten kratom op de longen heeft, dus het is het beste om dit te vermijden. Hiermee voorkom je bovendien dat je eindigt in een enorme hoestbui.

Kratom thee

Thee zetten van kratom

Met dit makkelijke kratom thee recept kan je genieten van de voordelen van kratom poeder in een zachte, lekkere drank. Of je nou de thee heet of dat je de thee laat afkoelen en er vervolgens ijsblokjes in doet en het verfrissend koel drinkt als Ice Tea. Het effect zal zijn kracht niet verliezen als je er thee van zet. Gekookt water beschadigt de psychoactieve alkaloïden in kratom niet, In tegenstelling tot planten zoals de papaver, zijn de alkaloïden van Kratom enorm stabiel in temperaturen van ver boven wat je theekan kan bereiken.

Voordelen van het drinken

Anders dan poeder innemen heeft het drinken van kratom thee een ander effect. Gebruikers spreken over een stimulerend effect en ook zou het pijnstillend werken. Ook versterkt het je euforie. Als je hier niet naar op zoek bent, dan is er nog een andere methode met ook weer andere effecten.

Ben je op zoek naar iets dat je meer energie geeft, of iets dat je stemming in het algemeen verbetert, ook dan kan je daarvoor kratom gebruiken.

Wobbles

Kratom-wiebels worden ook wel “oogwobbels” genoemd. Dit komt omdat je het moeilijk vindt om je ergens op te concentreren zonder een twitch in je ogen te hebben. Wanneer je kratom in hogere doses gebruikt, en dan met name als je het niet gewend bent, kunnen je oogspieren onwillekeurig gaan trillen. Het voelt alsof je referentiekader telkens “klikt” wanneer je in een andere richting kijkt. Dit kan je vaak tot een soort duizeligheid brengen, waar zelfs eenvoudige taken ondraaglijk kunnen zijn. Erger nog, het zou zelfs kunnen komen met bewegingsziekte, gevoelens van hersenmist en misselijkheid.

Sommige gebruikers stellen voor vrij verkrijgbare pijnstillers zoals paracetamol in te nemen zodra je last van je ogen krijgt. Veel water eten en drinken kan ook helpen, zelfs als dat moeilijk is om te doen.

Kratom thee bereiden

Wat je nodig hebt:

– Kratom 
– Water
– Kookpan
– Zeef

Breng minimaal een half kopje water in een kookpan tot een zachte pruttelende kook.
Voeg de vooraf gemeten kratom poeder rechtstreeks toe aan het kokend water en roer het door.
Verlaag de hitte door het gas lager te draaien en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen.
Controleer de kleur van de thee. Wanneer het een diepe oranje of gele kleur wordt, verwijder je het pannetje van het gas.
Houd een zeef boven je theekop en giet nu de vloeistof er rechtstreeks in.
Gooi het kratom overblijfsel in de zeef weg, daar heb je niets meer aan.

Breng de thee desgewenst met wat suiker of honing op smaak.

Zo sterk is kratom

1 gram: zeer mild
3 gram: matig
5 gram: gemiddeld (dit doen de meesten)
10 gram: sterk
15+ gram: heel sterk (uitsluitend voor ervaren gebruikers)

Doorzoek Wapwinkel op kratom.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *