Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Mannitol om je shakes lekker te maken

aug 12, 2019
Mannitol 30 gramMannitol, al verkrijgbaar vanaf 30 gram

Wanneer je je eigen shakes maakt, dan kan het door de samenstelling nog wel eens wat bitter smaken. De oplossing is er, mannitol.

Mannitol heeft de kracht van suiker

Wist je dat mannitol een zoetkracht heeft van 0,7 ten opzichte van reguliere suiker? Heeft 0,7 keer de zoetende kracht van gewone suiker. De caloriewaarde van mannitol is 2,4 kcal/gram. Dus een echte dikmaker is het zeker niet.

Geen nasmaak

Mannitol is zacht van smaak en heeft geen nasmaak. Daardoor kan de stof worden gebruikt in tal van culinaire bereidingen. Mannitol wordt vaak gecombineerd met natriumbicarbonaat, omdat het voedingsproducten snel zuur maakt.

In je eigen shake

Stel jij je eigen (eiwit)shakes samen? Vergeet dan niet om voor de smaak wat mannitol toe te voegen. Vooral in eiwit shakes is het een prettige smaak die je shakes lekker zoet maakt, zonder de nadelige kanten die wel aan suiker kleven.

Probeer mannitol

Als je eerst mannitol wilt proberen dan kan dat met de kleinste verpakking die er beschikbaar is en dat is 30 gram. Ben je eenmaal gewend en op stoom, dan kan je mannitol voordeliger inkopen door te kiezen voor een verpakking van 1 kilo. Gebruik je meer dan 30 gram per dag, dan kan de stof laxerend gaan werken.