Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kweken als een baas onder een brug

jan 16, 2020

Je kunt wiet kweken in je schuur, bij oma op zolder, in de slaapkamer van je nicht of in de kelder van je moeder. Maar echte bazen richten een wietkwekerij in onder een brug van de overheid. Jammer van die kortsluiting.

Leie

In een holle ruimte van een brug over de rivier De Leie bij Kortrijk in België heeft een kweekbaas op een zeer slimme manier een wietkwekerij gemaakt. De auto’s denderden over de wietplanten die eronder prima hun best deden grote dames te worden met behulp van aangelegd kunstlicht.

Brandje

Helaas voor de kweekbaas ontstond er kortsluiting waarbij een pvc buis ging staan te roken. Deze rook kwam door de ventilatieroosters van de brug naar buiten. Dit werd opgemerkt door automobilisten die de brandweer belden. Deze kwam ter plaatse en moest flink zoeken en klimmen voor de holle ruimte werd bereikt. Ze geloofden hun ogen niet, de spuitgasten.

500 wietplanten

In een ruimte achter een deur trof de brandweer een zeer professioneel opgezette wietkwekerij met een serieuze afmeting van 5 bij 30 meter. In totaal stonden er onder de brug zo’n 250 wietplanten. Deze 250 bleken ongeveer de helft van wat er eerst had gestaan, want de politie schat dat er in totaal 500 wietplanten onder de brug hebben gestaan.

Dat de kwekers de klus konden klaren, is een waar huzarenstuk. Ze slaagden erin om schijnbaar ongezien alle professionele en zware benodigdheden naar boven te krijgen, en dat via smalle openingen.

Zwembad als watervoorziening

Om de dames van het broodnodige water te voorzien stonden er twee zwembadjes onder de brug en ook was er een omvangrijke elektrische installatie aangelegd om de groeilampen van stroom te voorzien. Stroom die werd gejat van de elektra die de signalering van stroom voorziet. Om de geuren te maskeren werden er diverse koolstoffilter gemonteerd. De kwekers legden een elektrische vertakking aan en haalden zelfs klinkers uit de brug om de kabel eronder te verstoppen en naar boven te leiden. Op de toegangsdeur van de koker plaatsten ze aan de binnenzijde een vergrendelsysteem met magneten.