Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lab in Lage Zwaluwe was dependance Breaking Bad

feb 1, 2019

Het gigantische drugslaboratorium dat midden in een woonwijk in Lage Zwaluwe werd ontdekt in het najaar van 2018, beek een dependance van Walter White. Er werd crystal meth geproduceerd.

Het is vrij zeldzaam dat er in Nederland crystal meth (methamfetamine) geproduceerd wordt. Crystal meth (ook wel Ice genoemd) is een hele sterke amfetamine achtige stof. Omdat de stof amper in Nederland gebruikt wordt zou je kunnen vermoeden dat de producenten het maakten voor de export.

Gigantisch lab

Het gigantische laboratorium werd op 10 oktober vorig jaar ontdekt tijdens een routinecontrole naar een mogelijke wietkwekerij. Die vonden de politiemensen ook, onder het tuinhuisje achter de woning. Die vangst was een stuk minder spectaculair dan het laboratorium. Er stonden 275 planten.

Pedro is verdachte

De politie pakte een ouder echtpaar op; de eigenaren van de woning in Lage Zwaluwe. Toch werden die snel vrijgelaten toen hun zoon Pedro (34) als hoofdverdachte in beeld kwam. En Pedro stond dinsdag voor het eerst voor het hekje van de rechter. Daar kwam een verhaal naar boven dat Pedro zou zijn beschoten en ook werd duidelijk dat de recherche op zoek is naar meer verdachten. Dat doen ze door te speuren naar DNA sporen.

 Op 19 april is er opnieuw een tussentijdse zitting.