Lachgas? Politie te druk met razzia’s

Met ingang van 1 januari is er een lachgasverbod. Dat was door de overheid lang van te voren aangekondigd. Maar de politie is druk met de burgers bekeuren voor het 3 km/u te hard rijden op de snelweg en met de enorme hoeveelheden verkeersrazzia’s. En dan heb je je zaken niet op orde. Zowel de politie en het Openbaar Ministerie (OM), zo blijkt.

Geen handhaving tot juli

Gebruikers kunnen naar hartelust zichzelf hersenschade snuiven terwijl ze aan een lachgastank hangen. Verwacht wordt dat er in elk geval tot juli niet gehandhaafd zal worden. De Telegraaf wist de hand te leggen op een intern document van het Openbaar Ministerie. en de politie, dat in handen is van De Telegraaf.
De computersystemen moeten worden aangepast en er moet geregeld worden hoe in beslag genomen tanks met het lachgas veilig vervoerd en opgeslagen moeten worden. Maar de razzia’s en het jagen op drugsdealertjes neemt klaarblijkelijk teveel tijd in beslag waardoor alles nog niet op orde is.

Frustratie bij de VVD

Tweede Kamerlid Ingrid Michon (VVD) eist opheldering van minister Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid). „De VVD heeft jaren gevochten voor een verbod op lachgas. Dan is het er eindelijk, is de handhaving niet op orde. Dat is echt frustrerend.” Dan weet een Kamerlid ook eens wat frustratie is. De burgers in Nederland hebben dat al jaren, denk maar eens aan de dossiers Groningen, Toeslagen en meer van dat soort shit.

Webwinkel

Makkelijk lijkt ons ook een winkel die slagroompatronen verkoopt in aantallen van 12 doosjes met elk 50 slagroompatronen. Dat alles onder de dekmantel ‘lekker koken’. Alsof er ook maar één particulier in Nederland woont die 600 liter slagroom maakt. Zulke winkels dragen ook bij aan geamputeerde ledenmaten, hersenschade en autoongelukken.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *