Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lege buisjes, wat doe je daar in?

jan 20, 2019
Buisjes met schrefdop 5 ml

Lege 5 ml buisjes met schroefdop, daar kan niet zo heel veel in. Toch worden ze veel verkocht en je kijkt er nog van op wat er in die buisjes gestopt wordt.

Laten we beginnen met de makkelijkste. Vrijwel iedereen weet dat lege 5 ml buisjes gebruikt worden om er ghb in te doen. De ghb kan er veilig in vervoerd worden zonder kans op lekken en bovendien is de inhoud ook altijd voldoende voor een dosis.

Juweliers gebruiken ze

Als juweliers kleine sierraden willen archiveren of ze zonder te beschadigen op willen sturen per post, dan zijn de kleine keiharde buisjes een mooi middel. De buisjes kunnen met gemak een kleine gouden ketting bevatten, maar ook diamanten en ander duur spul wordt er ingestopt. Dit werkt stukken beter dan de bekende sluitzakjes en je kunt er ook eenvoudig een etiket op plakken.

Hobbywinkels ook

Als je in een hobbywinkel kraaltjes of ander klein spul koopt, dan is de kans groot dat het wordt verpakt in een 5 ml buisje. Omdat de buisjes half doorzichtig zijn, is het toch goed te zien welke kleur de inhoud precies heeft. Ook gebruiken hobbyisten de buisjes om er scherpe naalden in te bewaren.

Bierbrouwers gebruiken buisjes

Particulieren die hun eigen bier maken, willen wel eens een bijzonder kleurtje aan hun brouwsel geven. Voor dat doel gebruiken ze kleurstof. En omdat kleurstof altijd heel goed werkt heb je er maar een paar druppels van nodig. Om die kleurstof in kleine hoeveelheden te bewaren worden 5 ml buisjes met schroefdop gebruikt.

Alternatieve genezers nemen ze af

Bij zowel electroacupunctuur, de biotensor als wel bioresonantie-therapie worden ook buisjes gebruikt. Deze worden gevuld met referentiestoffen en vervolgens voorzien van een etiket.

Laboranten gebruiken de meeste lege buisjes

In laboratoria over de hele wereld worden de lege buisjes gebruikt. Ze staan daar bekend als scintillatieflesjes. Laboranten gebruiken ze om veilig monsters in te bewaren of te vervoeren. De buisjes en bijpassende schroefdoppen van polypropyleen zijn chemisch inert, geschikt voor sterke oplosmiddelen en chemicaliën met een hoge zuiverheidsgraad.

Het Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Een citaat uit een onderzoek:

Tijdens de spawning zijn de Zeeklitten individueel in bakjes geplaatst. De eicellen worden in het zeewater los gelaten. De spermacellen dienen ‘droog’ te worden verzameld door de dieren boven water te houden en de gameten met een pasteurpipet over te zetten in een scintillatieflesje.

Bron
Bron

Polymeer Synthese

  1. In een zuurkast afgewogen 3523 mg butaandioldiacrylaat (C) en over te dragen aan een glazen scintillatieflesje met een roerstaafje.

Ontelbare toepassingen

Je ziet het, buisjes worden gebruikt in de gehele maatschappij. En wij rekenen bovenstaande groepen, mensen en instellingen al jarenlang tot onze gewaardeerde klanten.