Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie buiten boekje leidt tot lagere straf wietkweker

Hoe kweek je wiet

In juli 2017 ontdekten agenten in Borger bij toeval een wietkwekerij bij een 24-jarige man uit die plaats. Ze dachten dat een verdachte zich schuilhield in de woning.

Wietkwekerij op zolder

Volgens de rechter verliep het optreden van de politie die dag niet volgens het boekje. De agenten werden aanvankelijk niet vrijwillig binnengelaten door de man. Na enig aandringen deed de man de deur toch open, maar hij zei dat de agenten alleen in de woonkamer mochten kijken. De agenten sloegen die opmerking in de wind en doorzochten het hele huis. Op de bovenverdieping ontdekten zij de wietkwekerij.

Ongepast optreden

De rechter noemde het politieoptreden ongepast en legde een lagere straf op dan de door de officier van justitie geëiste 240 uur werkstraf en voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Naast de werkstraf moet de man voor het aftappen van stroom ruim 2.600 euro betalen aan het energiebedrijf.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *