Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Lege capsules kopen kan als je hier maar op let

okt 12, 2021
Capsulewereld

Als je zelf je voedingssupplementen samenstelt, of kruiden of poeders wilt mixen en ze goed gedoseerd wilt innemen, dan het het zelf vullen van een capsule de uitgelezen methode. Maar niet iedere capsule is een goede capsule.

Standaard vet

De meest standaard capsule in de markt wordt gemaakt van gelatine. Gelatine is een bindmiddel dat uit dierlijk slachtafval (meestal huiden en botten van runderen en varkens) wordt gehaald. Over het algemeen wordt het meeste varken gebruikt en dat maakt de standaard gelatine capsule al ongeschikt als je moslim bent, maar ook is een dergelijke capsule niet kosher.

Gelatine capsules

Gelatine

De geproduceerde gelatine is wellicht voor anderen geen enkel probleem. Maar ook deze doelgroep moet zich er goed van bewust zijn dat de capsules in veel gevallen – vooral als ze spotgoedkoop worden aangeboden – afkomstig zijn uit Aziatische landen zoals China. En daar wordt er niet altijd even goed gecontroleerd op de kwaliteit, waardoor er de mogelijkheid bestaat dat de gelatine wordt gewonnen uit dieren die besmet zijn met pest of de gekke koeienziekte. Vanzelfsprekend houden de instanties goed toezicht op de import, maar niet alle capsules komen even netjes Europa binnen.

Ziektes liggen op de loer bij de productie van gelatine capsules uit Aziatische landen

Vegetarische capsules

Wie zich wil vrijwaren van het gebruik van dode dieren voor de productie van lege capsules die moet kiezen voor vegetarische capsules. Deze worden geproduceerd op een dusdanige manier dat ook veganisten ze met een gerust hart kunnen slikken. De capsules worden vervaardigd met plantaardige cellulose. Daar komt geen diertje aan te pas.

Vegetarische capsules

Maagzuur bestendige capsules

Een hele andere capsule is een capsule die wordt vervaardigd om traag op te lossen. De gastro capsules openen namelijk niet in de maag want ze zijn bestendig tegen het maagzuur. Pas in het darmkanaal lossen de capsules langzaam op. En dit kan voor sommige toepassingen van groot belang zijn. Ook deze capsules zijn geproduceerd met de inachtname van de meest strenge Europese regels. Dit maakt de capsules tevens geschikt voor het gebruik en de wederverkoop bij apothekers.

Maagzuur bestendige capsules

Glutenvrije capsules

Voor iedereen die allergische reacties krijgt van gluten of andere ingrediënten zijn er nu speciale capsules ontwikkeld die garanderen dat je vrij blijft van allergische reacties. Ook geschikt voor veganisten overigens. 

Plantcaps

De capsules zijn gemaakt van Pullulan. Het pullulan is een naturelpolysaccharidepolymeer, bestaande uit maltotriose-eenheden. Dit wordt gemaakt door fermentatie van Tapioca, zonder dat er enig chemisch proces aan te pas komt. De capsules zijn afkomstig van de fabrikant Plantcaps.

Capsules samengevat

  • Capsules in iedere beschikbare maat
  • Hala, Kosher, Vegetarisch of Veganistisch
  • Geschikt voor capsulemachines
  • Direct en snel geleverd
  • Europees gecertificeerd
  • Elk gewenst aantal
  • Ruime tht datum
Bulk capsules