Luxemburg gaat cannabis VOLLEDIG legaliseren

Hallo Grapperhaus, letten we even op? Luxemburg is straks het eerste land in Europa dat cannabis volledig gaat legaliseren. We laten ons de loef toch niet afsteken door een land waar minder mensen wonen dan in onze hoofdstad zeker?

Legaliseren

Luxemburg gaat het gewoon doen. Ze gaan de productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Dat is het plant van de nieuwe regering in Luxemburg. Met die maatregel zou Luxemburg het eerste land in Europa zijn dat wiet volledig legaliseert.

Regeerakkoord

Het plan staat in het regeerakkoord, waar de coalitiepartijen vandaag hun handtekening onder hebben gezet. Met het plan is de nieuwe regering van plan drugscriminelen en dealers de wind uit de zeilen nemen. Een ander doel is de fysieke schade voor gebruikers minimaliseren, omdat de staat toezicht krijgt op de kwaliteit van de softdrugs, zo leert het regeerakkoord.

Er is nog weg te gaan voordat het plan werkelijkheid kan worden. Zo moet er een wetsvoorstel worden ingediend, waar het parlement vervolgens akkoord mee moet gaan. Maar dat lijkt slechts een formaliteit.

Het land legaliseerde in juni dit jaar al het gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Deze wiet wordt volgens de Luxembourg Times nu nog geïmporteerd uit Canada, waar de teelt, verkoop en het consumeren van cannabis sinds deze herfst officieel is toegestaan. Alweer een land waar ze het – in tegenstelling tot het conservatieve en zeker niet meer liberale Nederland – wél snappen.

De coalitiepartijen willen de cannabis volledig legaliseren voor binnenlandse productie en recreatief gebruik. Er zijn wel wat voorwaarden moeten nog worden vastgesteld. Wel is duidelijk dat de opbrengst van de verkoop zal worden geïnvesteerd in voorlichting en verslavingspreventie.

 

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.