Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Man uit Haarlem gepakt op Ibiza

dec 13, 2023
Man uit Haarlem gepakt op Ibiza

Een 39-jarige man uit Haarlem, verdacht van omvangrijke witwaspraktijken en betrokkenheid bij drugshandel, is recentelijk gearresteerd op Ibiza en zal spoedig worden uitgeleverd. Dit nieuws is door de politie bevestigd op vrijdag.

Gepakt op Ibiza

Tijdens zijn verblijf op Ibiza werd de man op 21 november gearresteerd. Op dezelfde dag vonden er doorzoekingen plaats in drie woningen en twee kluizen. Hierbij werd ongeveer 140.000 euro aan contant geld in beslag genomen, evenals cryptovaluta, bankrekeningen, luxe horloges, designer damestassen, exclusieve wijnen en een voertuig.

Onderzoek van bijna een jaar

Het onderzoek, gestart door de politie Noord-Holland op 23 januari 2023, richt zich op de man’s betrokkenheid bij een criminele organisatie die actief is in het internationaal verplaatsen van grote geldbedragen en drugshandel. Uit het onderzoek blijkt dat deze organisatie meer dan 6 miljoen euro heeft verplaatst, waarvan wordt aangenomen dat het geld crimineel verkregen is.

IKEA tapijt

De communicatie van de verdachte verliep via versleutelde berichten. Zijn identificatie werd mede mogelijk gemaakt door een IKEA-tapijt dat zichtbaar was op foto’s van geldstapels, gedeeld via deze versleutelde communicatie. Het onderzoek is nog steeds gaande.