Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Marokkaanse drone bende gepakt

feb 10, 2021
Drones

De Spaanse Guardia Civil heeft maandag een Marokkaanse bende opgerold die met drones maandenlang drugs smokkelde tussen Ceuta en Marokko. Maandag maakte de Spaanse politie hier een einde aan.

Nieuwe methode

Drugssmokkelaars worden regelmatig gepakt, zeker in het zuiden vsn Spanje waar de uit Marokko gesmokkelde waar het vaste land als eerste bereikt. Maar dit was voor het eerst dat de Policía Nacional van Ceuta en de Guardia Civil een drugsnetwerk ontmantelde dat drugs met drones transporteerde. De regeringsdelegatie van Ceuta bracht maandagavond de verklaring over de ontmanteling naar buiten, zo meldde de Spaanse nieuwssite Voz Populí.

Sinds september 2020

De gehele operatie van beide politie-eenheden werd ‘Rond Hornet’ gedoopt en in september 2020 startte men het onderzoek. Dat resulteerde in de inbeslagname van zeven professionele drones. waarmee de drugs door de lucht tussen Marokko en Ceuta werden vervoerd. 

Vier aanhoudingen

Afgelopen maandag werd er op drie plaatsen huiszoeking gedaan en daarbij werden vijf aanhoudingen verricht. Ook werden er bij de operatie drones, computers, gegevensdragers en wapens in beslag genomen. Diverse soorten verdovende middelen werden met de drones vervoerd. De politie-eenheden hebben onder meer rivotril tabletten, hasj en andere drugs in beslag genomen.

Professionele drones

De drones waren van een zeer professionele kwaliteit en konden zeker 10 tot 15 minuten in de lucht blijven vliegen terwijl ze vlogen met een vracht van 25 kilogram. Alle in beslag genomen middelen zijn inmiddels in onderzoek bij de autoriteiten. De arrestanten worden aangeklaagd vanwege vermeende misdrijven tegen de volksgezondheid en deelname aan criminele organisatie.

Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.