Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Met de hand gegraven wietkelder in bos

mrt 19, 2019

Eindhoven de gekste! Tussen het Brabantse Eindhoven en Son is maandagavond in een bos een met de hand gegraven kelder gevonden met daarin een wietkwekerij.

Met de hand gegraven

Volgens de politie is “De kelder vakkundig aangelegd en met de hand uitgegraven”, zo zegt een woordvoerder. De wietkwekerij wordt dinsdagmiddag ontmanteld. Er staan volgens de politie mogelijk 150 planten in, samen met lampen en andere apparatuur.

Vrijwel niet te vinden

De wietkelder ligt goed verstopt tussen de bomen en struiken. Om te verhullen dat er iets onder de grond zat was de ruimte afgedekt met een plank met daarover wat grond en bladeren. Medewerkers van een energiemaatschappij ontdekten de ruimte per toeval en waarschuwden de politie.

Grondwater wegpompen

“Eerst moet het grondwater uit de ruimte gepompt worden, voordat hij leeggehaald kan worden. Tot die tijd blijft er politie bij de kelder om te voorkomen dat andere kwekers grafschennis plegen en er met de spullen vandoor gaan”, aldus de politiewoordvoerder.

In een bosperceel in Son heeft de politie een ondergrondse hennepkwekerij gevonden. Professioneel gebouwd met vermoedelijk 150 planten pic.twitter.com/XfCdgYLuR1— René van Hoof (@renevanhoof) 19 maart 2019