Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Na de kliklijn is er dan ook de klikcontainer

okt 26, 2018

In het Brabantse Gilze-Rijen heerst er direct naast het liberale Tilburg (waar thuiskwekers die cannabis als medicijn gebruiken legaal mogen kweken) een soort van stazi burgemeester genaamd Jan  Boelhouwer. De man heeft er haast een dagtaak aan om kleine thuiskwekers uit huis te zetten. En dezelfde man vond de kliklijn Meld Misdaad Anoniem niet voldoende.

Dus staat Boelhouwer in zijn gemeente een klikcontainer toe. Brabanders staan er om bekend dat ze hun tong er af bijten als het om zaakjes gaat die het daglicht niet verdragen en de Rijenaren en Gilzenaren (want, twee aparte dorpen met 1 burgervader) zijn daarop geen uitzondering. Toch heeft Boelhouwer de hoop dat zijn inwoners massaal naar de centraal geplaatste klikcontainer wandelen om daar uit de doeken te doen hoe de buurman zijn kliko te vroeg buiten zet, of dat er 5 wietplantjes in de tuin staan.

Ongetwijfeld is er weer ergens een potje gevonden voor dit project waarbij de BOA’s (ja, zelfs in het landelijke en pittoreske Gilze kennen ze deze hulpagenten) spreekuur houden.

Nu maar hopen dat de ‘criminelen’ geen oogje in het zeil houden aan de Kapittelstraat in Gilze de komende tijd want dan zien ze precies wie er gaat ‘zingen bij de wouten’. Woensdag 31 oktober houden de BOA’s er spreekuur. Dan kunt u meteen zien of die buurman inderdaad behoort tot de spaarzame verklikkers in het dorp.