Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Wietjagers waren weer op stap

okt 26, 2018

Breda/ Tilburg/ Middelburg – De verschillende hennepteams van de politie Zeeland-West-Brabant kwamen woensdag 24 oktober weer in actie. Tijdens een zogenaamde hennepruimdag werden acht personen aangehouden en 2673 planten geruimd. In totaal werden er 17 adressen bezocht.

In Zeeland werden vijf adressen bezocht, op vier er van was het raak. Aan de M.A. van de Puttestraat in Oost-Souburg is een kwekerij met 221 planten geruimd. Aan de Bosjeslaan in Vlissingen werd naast 6 planten ook nog ruim 350 gram gedroogde hennep in beslag genomen. Aan de Perpochnepolderweg in Wolphaartsdijk ruimde het hennepteam 16 planten. In een woning aan de Bloemenlaan in Sint-Maartensdijk werd op de zolder een in werking zijnde hennepkwekerij met 277 hennepplanten aangetroffen. In de woning werden 3 personen aangehouden. Omdat het een huurwoning betreft word door de woningstichting de huur.

Zevenbergen

In een woning aan de Kreekkant in Zevenbergen werd in de woning een kweektent aangetroffen met daarin 21 grote hennepplanten. Het ging hier om moederplanten waarvan hennepstekken waren gesneden. In een kweekkast stonden vervolgens in speciale kweekblokjes 500 hennepstekjes. Op een droogrek lagen henneptoppen (132 gram), te drogen. Op zolder hingen een aantal grote henneptakken te drogen en in de tuin stonden nog twee buiten-wietplanten. In verband met het vermoedelijk verkopen van jonge hennepstekken werd er een dure racefiets van de bewoner in beslag genomen.

Overlast

Naar aanleiding van overlast meldingen werd een onderzoek ingesteld in de Darincstraat. Daar bleken een aantal buiten wietplanten in de tuin te hebben gestaan en werd er nog een grote plant aangetroffen. Omdat slechts 5 gram hennep wordt gedoogd en er hier sprake was van een veel grotere hoeveelheid, werd de plant in beslag genomen en deed de bewoner afstand van de plant om strafvervolging te voorkomen.

Roosendaal

In woning aan de Boulevard in Roosendaal werd een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een in werking zijnde hennepkwekerij. Ter plaatse werden verdeeld over twee ruimtes een hennepkwekerij met 414 planten en een recent geoogste ruimte waar 62 hennepplanten hadden gestaan. Uit onderzoek bleek vervolgens dat in de woning een grote hoeveelheid harddrugs aanwezig waren en werd een niet van echt te onderscheiden imitatievuurwapen in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. In verband met diefstal van elektriciteit werd de woning van het netwerk afgesloten.

Oosterhout

Aan de Elsbeemd werd een kwekerij met 425 hennepplanten geruimd. Een bewoner is aangehouden. De planten stonden op een slaap- en zolderkamer.

Breda

Bij woningen aan de Spuistraat, Elsstraat en Moeraszegge zijn ook hennepkwekerijen ontdekt en geruimd. In totaal ging het om 513 planten. In ieder pand werd 1 persoon aangehouden. Op de Elsstraat werden 2 quads en een auto in beslag genomen.

Tilburg

Aan de Weefmeesterstraat werd een kwekerij geruimd in een woning. In totaal 189 planten. Het leek er volgens agenten niet op dat hier überhaupt iemand daadwerkelijk woonde. Op de Le Bourgetstraat zijn 12 planten geruimd. In de schuur van dat pand werd 12 kilo natte hennep gevonden en ook wat wiet gerelateerde goederen. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. Ook op de Van Berkumstraat was het raak. Daar zijn 83 planten in beslag genomen.

Rechter

Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Degenen die niet werden aangetroffen zullen later worden verhoord en zullen zich op een later tijdstip bij de rechter mogen verantwoorden.

Bron: politie.nl

De overheid en alle gespecialiseerde bedrijven bedanken de kwekers, want zonder hen zouden er tientallen banen op de tocht staan. Veiliger is het land er amper op geworden en er wordt ook geen jointje minder gerookt na deze tonnen kostende operaties.