Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Natriumhydroxide als onkruidbestrijder

NaOH onkruidverdelger

Natriumhydroxide kent vele toepassingen. Zo af en toe bespreken we een bijzondere toepassing, die je wellicht niet van deze stof zou verwachten.

Onkruid kan er niet tegen

Planten – onkruid is tenslotte ook een plant – kunnen niet tegen een te hoog zoutgehalte. Zowel de bladeren als de wortels zullen bij een overdosis van NaOH niet kunnen overleven. En dat maakt het een prima middel om de strijd aan te gaan op je oprit of terras.

NaOH als milieuvriendelijke onkruidbestrijding

NaOH kan worden toegepast als ecologisch verantwoorde onkruidbestrijder. Opgelost in water werkt NaOH als bestrijder van onkruid op opritten, tussen terrastegels en andere plekken waar onkruid ongewenst is. In tegenstelling tot chemische toepassingen zoals Roundup en producten van Bayer is NaOH geheel niet schadelijk voor het milieu.

Wel oppassen

Het werken met Natriumhydroxide vergt wel extra aandacht want als het in aanraking komt met water ontstaat er een chemische reactie waardoor het water gaat koken. Deze reactie ontstaat zeer snel, dus let daar op. Bovendien maakt dit middel geen onderscheid tussen onkruid en planten of gras dat je wilt behouden, dus pas het alleen toe op een oprit, in het grind of op een terras. Goed naspoelen met schoon water is ten zeerste aanbevolen.

Dosering

Wanneer je voorzichtig 300 gram oplost per 10 liter water dan is de dosering dusdanig dat de wortels van het onkruid het niet overleven. Na een dag of twee zie je al resultaat.

NaOH per kilogram

Verkrijgbaar in handige emmertjes waar precies een kilogram Natriumhydroxide in past. Bij ons te bestellen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *