Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlander sterft na kikkerlikken op Ibiza

mei 19, 2023
Sapo Bufo kikker

Ibiza – Het noodlot trof de gemeente Santa Eulària op het eiland Ibiza op 23 april toen een 58-jarige man, geboren in Nederland, levenloos werd aangetroffen in een bosrijke omgeving in de buurt van zijn woonplaats in Roca Llisa . Aanvankelijk werd aangenomen dat de oorzaak van zijn plotselinge dood een hartstilstand was, maar latere forensische analyse identificeerde de dodelijke inname van Sapo Bufo- gif als de oorzaak.

De ongelukkige ontdekking

De Guardia Civil van Ibiza vond na ontvangst van een telefonische melding onmiddellijk het lichaam van de Nederlander, die op het eiland woonde. Zijn vriend, die de hulpdiensten waarschuwde, dacht aanvankelijk dat het een hartaanval was. De realiteit was echter veel ernstiger.

Forensisch onderzoek

Het Instituut voor Forensische Geneeskunde van de rechtbanken van Ibiza voerde een grondige autopsie uit en schreef de dood van de man toe aan de inname van een krachtig gif geproduceerd door de Sapo Bufo op Ibiza, of ‘Bufus alvarius’. Op Ibiza wordt veel geëxperimenteerd met allerlei stoffen zoals mescaline uit cactussen, of Ayahuasca recepten in ceremonies.

de tekst gaat verder onder de afbeelding

Kikker

Vlakbij huis

De agenten vonden de man in een bosrijk gebied, niet ver van zijn woning in Roca Llisa. De scène suggereerde dat hij alleen was toen hij deze giftige stof consumeerde, zonder dat er iemand anders aanwezig was. Het indirecte bewijs ter plaatse wees niet op natuurlijke doodsoorzaken, waardoor de tussenkomst van forensisch artsen nodig was om de precieze oorzaak vast te stellen. En dat bleek dus de kikker te zijn.

De noodoproep

De vriendin van de man belde op 23 april om 16:44 uur een noodoproep naar de hulpdiensten. Ze liet de lokale politie van Santa Eulària weten dat ze naar de man op zoek was nadat ze had opgemerkt dat hij niet thuis was en hem bewusteloos in het bos had gevonden.

Sapo Bufo op Ibiza

Dit tragische incident onderstreept de gevaren van interactie met gevaarlijke stoffen zoals Sapo Bufo -gif zonder voldoende kennis of toezicht. 

Over de Sapo Bufo

De Sapo Bufo, ook bekend als de Colorado River Pad of de Bufo Alvarius-kikker, is een amfibie die voorkomt in de zuidwestelijke Verenigde Staten en noordwestelijk Mexico. Het geheim van de Sapo Bufo ligt in zijn huid, die een krachtig gif bevat dat verschillende bioactieve stoffen bevat, waaronder 5-MeO-DMT (5-methoxy-N,N-dimethyltryptamine).

Toediening

Het gif van de Sapo Bufo kan op verschillende manieren worden toegediend, maar de meest voorkomende methode is het drogen en roken van het gif. Het gedroogde gif wordt verzameld van de klieren op de huid van de kikker en vervolgens vermalen tot een poederachtige substantie. Dit poeder wordt dan geïnhaleerd, meestal door het te roken in een pijpje of vaporizer.

Inheemse rituelen

Het gebruik van Sapo Bufo-gif in ceremonies is geworteld in traditionele inheemse rituelen. Het wordt vaak beschouwd als een sacrament en wordt gebruikt voor spirituele doeleinden, persoonlijke groei en genezing. Het inademen van het 5-MeO-DMT-gif wordt verondersteld een krachtige psychedelische ervaring te veroorzaken, waarbij gebruikers vaak een gevoel van verbondenheid met het universum, transcendentie en diepe innerlijke inzichten rapporteren.

Niet zonder risico

Het gebruik van Sapo Bufo-gif in ceremonies is echter niet zonder risico’s. Het is een zeer krachtige substantie die sterke psychedelische effecten kan hebben en individuele reacties kunnen variëren. Het wordt sterk aanbevolen dat het gebruik van Sapo Bufo-gif plaatsvindt onder begeleiding van ervaren en deskundige begeleiders die bekend zijn met de stof en de juiste veiligheidsmaatregelen kunnen waarborgen.

Samengevat

In het kort is de Sapo Bufo een amfibie die een krachtig gif bevat, met name 5-MeO-DMT, dat vaak wordt gedroogd en gerookt als onderdeel van spirituele ceremonies. Het gebruik ervan vereist voorzichtigheid en begeleiding, en de legale status kan variëren afhankelijk van de locatie.

Afbeelding: Door Holger Krisp – Eigen werk, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=14532994