Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nederlanders blijken grote dealers op Hongaars festival

aug 12, 2019

Op het populaire muziekfestival Sziget in het Hongaarse Boedapest zijn twee Nederlands gepakt die meteen een record wisten te zetten. Nog nooit eerder pakte de Hongaarse politie dealers die zoveel drugs bij zich hadden.

Een kilo XTC pillen

De lijst met drugs die de twee mannen van 21 en 22 jaar oud bij zich hadden was zelf voor Nederlandse begrippen zeer indrukwekkend. De gasten hadden in hun kluisje en tent onder meer een kilo xtc-pillen, 451 flesjes met verdovende middelen en 128 gram marihuana. Gemakshalve hadden ze uitgeprinte prijslijsten waarop de prijzen van hun handelswaar stond.

Goed lopend winkeltje viel op

De Hongaarse politie meldt in een verklaring op de website dat de heren werden gesnapt toen ze vanuit hun tent, waarbij het opvallend druk was, drugs verkochten. Een openbare aanklager noemde ‘levenslange gevangenisstraf’ als een mogelijkheid als ook drugssmokkel bewezen wordt. Hongarije kent een behoorlijk streng anti-drugsbeleid. Op de verkoop van drugs staat al een gevangenisstraf van maximaal acht jaar. Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan ook twintig jaar tot levenslang worden opgelegd.

Borgtocht niet mogelijk

De advocaten van de Nederlanders zouden hebben verzocht de jongens op borgtocht vrij te laten, maar dat wil de rechter vooralsnog niet.