Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Peperdure houtstammen uit Suriname

drugs in boomstammen

Boomstammen gevuld met cocaïne, weer eens wat anders dan ananassen. In totaal werd er in de haven van Rotterdam in containers gevuld met boomstammen 1500 kilo cocaïne gevonden.

Geen verdachten aangehouden

Deze vondst werd al op 16 juli gedaan, maar is in verband met het lopende onderzoek vrijdag pas bekendgemaakt. „Er zijn nog geen verdachten aangehouden”, aldus een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

Van Suriname naar Bangladesh

De container was afkomstig uit Suriname. De boomstammen waren onderweg naar een bedrijf in Bangladesh. Het lijkt erop dat het bedrijf niets met de verborgen lading drugs te maken heeft.

1500 kilo in de verbrandingsoven

Het HARC-team – een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam – onderzoekt de zaak. De drugs, met een straatwaarde van ruim 110 miljoen euro, zijn vernietigd.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *