Speltip #11: steek nooit je middelvinger op naar een agent

Het is moeilijk om zonder te lachen dit bericht te tikken. Maar we willen het jullie niet onthouden. 700 wietplantjes in je kofferbak en dan doodleuk je middelvinger opsteken naar de politie.

De man reed onnodig links op de A2 richting Breukelen en stak zijn middelvinger op naar passerende agenten. Daarop werd hij staande gehouden en kwamen 700 wietplantjes aan het licht.

110 waar je 130 mocht

Ook bleek hij nog ruim 10.000 euro aan boetes open te hebben staan. De automobilist viel agenten van de Landelijke Eenheid op, omdat hij op de middelste rijbaan 110 kilometer per uur reed waar 130 kilometer was toegestaan. Na het seinen op het onnodig links rijden, haalde de man de agenten weer in en stak hij uitvoerig zijn middelvinger op. Dit was genoeg voor de politie om de man aan te houden. 

Boetes en geen kenteken

Na controle in het systeem, bleek dat de chauffeur openstaande boetes had ter waarde van 10.466,95 euro. Verder bezat hij geen kentekenbewijs, de auto zou namelijk geleend zijn van een vriend uit België. Ook de bijrijder had nogal wat op de kerfstok: 1911 euro aan openstaande boetes en geen geldig legitimatiebewijs. 

Antwerpen

Vervolgens vonden agenten in de auto 700 jonge wietplantjes in dozen en tassen. Hij moest het vrachtje naar Antwerpen rijden en zou niet geweten hebben dat het transport van 700 wietplanten niet legaal is.

Ook hasj en cash

De bestuurder en zijn bijrijder werden op het bureau gefouilleerd, hierbij werden nog 30 briefjes van 50 euro, 13 briefjes van 20 euro en twee zakjes met hasj gevonden. Uiteindelijk zijn twee telefoons, de auto mét inhoud, het geld en de hasj ingenomen.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *