Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Needle Spiking blijkt hoax, media blijft schrijven

mei 30, 2022

We schreven het al meerdere keren dat het begrip Needle Spiking op een hoax berust. En ook de NOS berust erin, al kunnen ze het toch niet laten er nog een artikeltje over te schrijven. De adverteerders moet immers bezoekersaantallen geboden worden en dan scoor je waar mogelijk.

Wekenlang nieuws

De eerste meldingen van needle spiking kwamen uit Engeland, Frankrijk en België. En dat waaide over naar de Nederlandse media want ook die begon te schrijven en noteerde de afgelopen weken ook meldingen van needle spiking: gedrogeerd worden met een injectienaald tijdens het uitgaan. Maar elk bewijs ontbreekt. Geen drogering, geen aantoonbare prikken, niks, nada noppes.

Meldingen in twijfels

Hoeveel van dit soort meldingen er in Nederland zijn gedaan, kan de landelijke politie niet zeggen. “Dat proberen we wel in kaart te brengen, het heeft onze aandacht”, zegt een woordvoerder tegen een verslaggever van de NOS, die benadrukt dat het nog maar de vraag is of er bij die meldingen ook daadwerkelijk sprake is geweest van drogeren via een naald. Wij zeggen het alvast: NEE, geen geprik met een naald.

Trimbos

Ook Van Beek van het Trimbos instituut is aan het downplayen en zegt te denken van het zeker niet op grote schaal gebeurt (wel op kleine dan van Beek?) en hij meldt tegen de NOS dat de mensjes met een gerust hart op stap kunnen gaan en niet bang hoeven te zijn.

Toch een meldpunt

Toch worden er, waarschijnlijk om de massahysterie te temperen en de gemoederen tot rust te krijgen maatregelen getroffen. Extra beveiligers en personeel vragen om alert te zijn, veel meer dan dat is niet mogelijk, zegt Koninklijke Horeca Nederland. “Omdat er zo weinig bekend is over het hoe en wat van ‘needle spiking’, is het moeilijk anticiperen.” Of de portiers even extra op willen letten of er misschien een drogeerder naar binnen probeert te komen met een injectiespuit verstopt in zijn poepgat.

Wees voorbereid

Toch houdt het hier niet op hoor. We wedden dat er nog vele artikelen zullen volgen en dat de massa hysterie nog even voortduurt. Niets spannenders dan een verhaal tikken over meisjes die tegen hun wil gedrogeerd worden en daarna verkracht en dan ook nog met een echte injectienaald. Wordt vervolgd.