Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Needle Spiking is grote en bedachte onzin

mei 24, 2022
Needle Spiking

De pers krijgt er erecties van en duiken er als idioten op. Needle Spiking. Meiden worden door heel Europa geprikt met een naald in een poging ze te verdoven en daarna te misbruiken. Nu de hoax vanuit de UK en Frankrijk ook naar Nederland is overgewaaid schrijven idiote journalisten bang makende verhalen die werkelijk nergens op slaan.

Geen enkel bewijs

Let wel: er is GEEN ENKEL BEWIJS voor Needle Spiking. In geen enkel land en ook niet in Nederland. Er wordt wel degelijk onderzoek gedaan naar deze nieuwe hoax, maar niemand heeft bewijs. Geen drugs in de lichamen van de slachtoffers, de gaatjes van de naalden zijn amper zichtbaar en kunnen ook makkelijk wat anders zijn, geen daadwerkelijke verkrachtingen, geen meiden die omvallen, geen aangehouden personen, geen mannen met naalden aangetroffen door portiers, geen camerabeelden.

Wat dan wel

Neelde Spiking wordt door ons vooralsnog gedegradeerd tot de nieuwe versie van zo’n ander broodje aap verhaal: ze hebben iets in mijn drankje gegooid, wat ook alweer zo’n onzin verhaal blijkt in de praktijk. Dit is wat er meestal aan de hand is:

Smoes

Foute gasten die ergens op uit zijn prikken niet met een naald in een lichaam. Dat is een hoax, of beter nog meestal een smoes die is gebruikt. Een paar keer per week lees je inmiddels in de media wel een verhaal waarin iemand claimt dat ze “met iets is geprikt en onwel werd”. Maar wat is er in zulke gevallen werkelijk aan de hand?

Sensatie

De Nederlandse media is gek op sensatie. En zeker als het om drugs gaat dan zitten de journalisten die in het weekend niet veel verder komen dan twee rode wijn, als gekken te tikken achter hun toetsenbord. En tegen beter weten in zijn ze druk met knippen en plakken zonder onderzoek te doen of enige kennis van zaken blijken te hebben.

Prikken met een naald

Wanneer een kwaadwillend persoon dus enige soort van drugs als verkrachting drug zal willen gebruiken door het bij iemand in een been of arm te injecteren, moet deze er van op de hoogte zijn wat zijn slachtoffer heeft gegeten. En of hij of zij ervaren is met het gebruik van drugs of niet, of hij of zij al drugs of andere middelen op heeft, of er gedronken is en hoe de fysieke toestand is.  Ook moet het prikken dusdanig stiekem gebeuren dat niemand het ziet.
Je zult begrijpen, dit is een onmogelijke opgave. Het zou pas kunnen werken als rape-drugs als het slachtoffer in de fase komt waarin hij of zij nèt niet out gaat. In deze fase is een slachtoffer redelijk weerloos.

Needle Spiking hoax

Conditie slachtoffer

Als er echter sprake is van een lege maag, eerder alcohol- of ghb gebruik, of een slechte lichamelijke conditie, dan gaat het slachtoffer out, met alle bekende gevolgen natuurlijk als dit in een bar of discotheek gebeurt. Portiers komen opdraven en soms wordt er een ambulance gebeld.
Daarnaast gaan mensen zelden alleen uit en zal het gezelschap van het (potentiële) slachtoffer al snel zien dat er iets mis is en zullen ze op dat moment extra waakzaam zijn op het slachtoffer, wat het voor een verkrachter wederom nagenoeg onmogelijk maakt.

Ziekenhuis

Als iemand op een dergelijke manier wordt afgevoerd dan volgen er in het ziekenhuis bij aankomst altijd meteen bloedproeven waarin allerlei soorten drugs meteen kunnen worden aangetoond. Bij geen enkel persoon is dit vooralsnog het geval geweest.

Needle Spiking is de nieuwe versie van een ander broodje aap verhaal: ‘ze hebben iets in mijn drankje gegooid’

Vele prikgevallen zonder bewijs

Natuurlijk worden er mensen in een ziekenhuis opgenomen – het meest gebruikte tegenargument – omdat ze niet goed zijn geworden tijdens het uitgaan. Helaas blijkt dat er zowel in Frankrijk als in de UK niet één enkel bewezen geval van Needle Spiking. In de UK werd in oktober 2021 onderzoek gedaan bij 32 gevallen van een vermeende prikaanval en bij geen enkel geval werd er zelfs maar één soort drugs in het lichaam aangetroffen.

Needle Spiking bewijzen

  • Geen aantoonbare naaldprikken
  • Bloedonderzoeken negatief
  • Nog nooit een dader betrapt
  • Geen spuiten in beslag genomen
Een prik voel je echt wel

Wat gebeurt er wél?

Maar wat gebeurt er dan werkelijk? Er zijn nogal wat gevallen bekend waarin er slachtoffers zijn die drugs proberen (vaak voor het eerst), of die, al dan niet per ongeluk, een te hoge dosis nemen tijdens het uitgaan. Vervolgens worden ze niet lekker.

Angst voor ouders

Uit angst voor artsen, politie en vooral ouders (die bij een ziekenhuisopname uiteraard gewaarschuwd worden…) zal het slachtoffer zich in alle bochten wringen en er op los liegen over de daadwerkelijke gang van zaken.
En zo wordt hier dus ‘ze hebben met met iets geprikt’ geboren, de nieuwe versie van ‘ze hebben iets in mijn drankje gegooid’!
Dit alles staat nog los van het feit of een bezitter van drugs het risico neemt zijn duur gekochte zooi op goed geluk bij een ander in zijn of haar arm of been te prikken…

Dan nog dit over Needle Spiking

  • HOE smokkel je een spuit ergens naar binnen
  • HOE zorg je voor de juiste drugs in de spuit
  • HOE krijg je die naald in een arm of been ongezien
  • HOE zorg je voor de juiste dosering
  • HOE krijg je het slachtoffer mee
  • HOE schakel je vrienden en vriendinnen uit