Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Neeld Spiking hysterie slaat over naar Spanje

jul 29, 2022

Ook in Spanje is er opeens de gekte voor wat betreft het fenomeen Needle Spiking, want de Catalaanse politie is bezig met een onderzoek naar 14 ‘mogelijke’ gevallen. Hierbij krijgen vrouwen geen drugs in hun drankje maar krijgen ze een naald in hun arm of been tijdens het uitgaan. Deze hysterie is nog nooit echt bewezen en komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en Nederland.

Onderzoek naar 14 gevallen

De Mossos d’Esquadra onderzoekt 14 mogelijke gevallen  van het zogenaamde ‘needle spiking’ of ‘pinchazos’ in het Spaans. Dat gebeurde in het nachtleven in LLoret de Mar met acht aangiftes en Barcelona met drie aangiftes bij de politie. Tijdens de San Fermín feesten in Navarra werden ook eerder al acht meldingen gedaan. Opmerkelijk is dat er bij geen van de gevallen is sprake van seksueel geweld, verkrachting of diefstal na afloop. De vrouwen in kwestie zeggen dat ze zich vreemd voelden nadat ze door iets geprikt werden. Uit onderzoek is echter gebleken dat bij geen van de geprikte vrouwen resten van een chemische substantie of drugs zijn gevonden. We herhalen GEEN SPOREN AANGETROFFEN!

Geen enkel bewijs

Hoewel er in Spanje geen aanranding of verkrachting na een prikincident  is bevestigd, geeft het Instituto Nacional de Toxicología aan dat een op de drie verkrachtingen wordt uitgevoerd onder chemische onderwerping en dat in de afgelopen vijf jaar 33% van de slachtoffers van mishandeling of verkrachting positief testte op drugs, alcohol, anxiolytica of kalmerende middelen. 

Er bestaat geen rape drug

Volgens experts zijn de gebruikte middelen niet onbekend en Dr. Luisa García, van het ziekenhuis Clínic de Barcelona legt uit dat “er geen date rape drug bestaat”. Meestal wordt elke stof die het centrale zenuwstelsel onderdrukt, het bewustzijnsniveau verandert en het slachtoffer zonder wil en zonder het vermogen om te reageren achterlaat gebruikt. Het zijn veelal middelen “die snel werken, van korte duur zijn, in lage doses toegediend kunnen worden, gemakkelijk te verkrijgen en toe te dienen zijn en die de gewenste effecten produceren: geheugenverlies, sedatie, hallucinaties en ontremming.” Veel bla bla bla dus. Het wachten is nu op het eerste Italiaans, Portugese en Griekse geval van Needle Spiking.