Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Sigaret tegen politieauto eindigt in aanhouding

aug 1, 2022
sigaret

In het Brabantse Kaatsheuvel reden zaterdag agenten van politieteam Langstraat achter een 31-jarige bestuurder uit Kaatsheuvel. Deze gooide een smeulende sigaret uit zijn auto welke tegen de dienstauto van de agenten vloog. Logischerwijs werd de bestuurder staande gehouden voor een controle.

Cocaïne

Tijdens deze controle bleek dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van drugs, cocaïne, verkeerde. Geen flauw idee waarom de politie dit vermoeden had eigenlijk, maar toch wees een speekseltest dit uit.

Drunen

Op zondag 31 juli 2022, omstreeks 02.50 uur, viel een 30-jarige inwoner uit Drunen op omdat hij slingerend over de Wielstraat te Kaatsheuvel reed in de richting van Waalwijk. Nadat de bestuurder staande was gehouden onderging hij een speekseltest en die wees uit dat deze overtreder onder invloed was van THC.

Lang geleden

Beide bestuurders gaven aan dat ze dachten wel te mogen en zeker kunnen rijden omdat hun laatste druggebruik een aantal uur voor de geconstateerde overtreding was. Besef dat drugs tot zeker 48 uur na het laatste gebruik zichtbaar is in speeksel en dus ook, afhankelijk van de hoeveelheid drugs die gebruikt is, boven de vastgestelde waarde zit. Voor een bloedafname door een verpleegkundige zijn de bestuurders overgebracht naar het politiebureau. Na bloedafname, verhoor en een rijverbod van 24 uur mochten de bestuurders het bureau verlaten. Als blijkt dat de uitslag van het bloedonderzoek boven de vastgestelde waarde uitkomt wordt proces-verbaal opgemaakt.