Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nepvuurwapens en revolver ontdekt in drugsonderzoek

feb 10, 2023
Nepwapens Tilburg

Tilburg – Een 30-jarige Tilburger is dinsdag 7 februari rond 17.00 uur aangehouden door een arrestatieteam op verdenking van de drugshandel. Hierna werden in verband met het onderzoek twee panden doorzocht. Op een van de adressen vonden de agenten een revolver, waarna de 29-jarige bewoonster werd aangehouden. Daar zijn ook circa 100 lege gripzakjes, restanten van drugs en een weegschaaltje aangetroffen. In een ander pand zijn twee zeer echt lijkende nepvuurwapens in beslag genomen.

Onderzoek

Agenten van basisteam Tilburg Centrum startten in november 2022 een onderzoek naar mogelijke drugshandel vanuit een pand aan het Professor Rogiershof.  Dat deden we naar aanleiding van zowel meldingen via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) als andere signalen. Volgens de melders is het daar een komen en gaan van klanten. Het onderzoek leidde naar een 30-jarige Tilburger. Hij werd dinsdagavond op het Bart van Peltplein aangehouden door een arrestatieteam. Dat gebeurde met toestemming van de officier van justitie op verdenking van drugshandel.

Doorzoekingen

Daarna werd de woning aan het Professor Rogiershof onder leiding van de rechtercommissaris doorzocht.  Hierbij werd een revolver aangetroffen. De 29-jarige bewoonster werd daarop aangehouden.  Ook zijn circa 100 gripzakjes, een weegschaal, restanten van drugs, enkele mobiele telefoons,  twee dure horloges, een computer, USB-sticks en contant geld in beslag genomen. 

Op een ander adres in Tilburg in de wijk Loven-Besterd, waar de 30-jarige Tilburger staat ingeschreven, zijn twee nepvuurwapens aangetroffen. Ook de auto waarin hij reed is in beslag genomen. Het politieonderzoek wordt voorgezet.

Bron en foto: politie.nl